• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...

Hani sınavlara giren öğrenciler birbirlerine sorarlar; nerelerden çıktı sorular, en çok hangi konuları sordular vs. diye.

Bu meseleyi gelin bir de ahiret için düşünelim.

Yazılarımızda, konuşmalarımızda İslam adına siyasete çok mu yoğunlaşıyoruz acaba?

Bir Müslüman bireysel ibadetlerini yerine getiriyorsa üzerine fazla varmasak, durduğu siyasi çizgisini fazla irdelemesek diye düşündüğüm oluyor.

Bu konudaki düşüncelerimizin yanlış veya doğru olduğunu bir tarafa bırakarak kendi kendimize şu soruyu soralım;

Kıyamet günü Allah Teâla bize siyasi sorular da soracak mı? Yoksa bir kulunu namazından, zekâtından, orucundan, haccından sorguya çekmeyi yeterli mi görecek?

Bir Müslüman yaşadığı dönemdeki siyasi tercihinden dolayı sorumlu olacak mı olmayacak mı?

Yoksa bunlar hiç de önemli şeyler değil, önemli olan bireyin bir takım ibadetleri ifa edip etmemesidir diye mi düşünmeliyiz?

Siyasi duruşu, siyasi çizgiyi biz mi abartıyoruz?

Mesela sizce tabiîn döneminde Mekke, Medine ve Kufe civarında yaşayanlara Allah Teâla Hz. Hüseyin`le mi Yezid`le mi olduğuna dair bir soru soracak mı sormayacak mı?

Hele bir de siyasi çizgisini sadece sözde ve kalbinde bırakmayıp bu çizgisinin aktif bir askeri olanlara bir şey diyecek mi demeyecek mi?

Günümüzde bu konu daha bir önem arz ediyor mu etmiyor mu? Yapılan istatistiklere göre günümüz insanının geçmişe göre daha çok politize olduğu, siyaset üzerinde daha çok yoğunlaştığı anlaşılmaktadır.

Biz hemen insanları politik tercihlerine göre cennetlik veya cehennemlik diye etiketleme kolaycılığına gitmiyoruz.

Bununla beraber kıyamet günü karşımıza siyasetten de sorular çıkacağı konusunda iddialıyız. Biz sadece bunu hatırlatıyoruz.

Sadece ülke sınırları içinde kalan siyasi tercihlerden öte günümüzde dünya genelindeki siyasi saflaşma da bir o kadar önemlidir.

Belki çoğumuz bu siyasi tercihlerin pasif üyeleri olmaktan öteye geçmeyebiliriz. Fakat bunun bile bir hesabının olacağı inancındayız.

Ülke içinde Kemalizm`in revaç bulduğu, ülke dışında İsrail-Suud ve Arap akrabalığının peyda olduğu bir dünyada ahireti hatırlatalım demiştik de...