• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...

Hiç tartışmasız şampiyondur Afrika ve özellikle Afrikalılar.

Katar’da düzenlenen dünya futbol şampiyonasının en büyük gerçeği ne ülkelerdir ne takımlardır, sahalardaki Afrikalı futbolculardır.

Şampiyonanın tartışmasız ikinci büyük gerçeği de Avrupa’nın bitişidir, tükenişidir, velev ki başarılı görünen bir kaç takımı kalsa bile.

Fakat ben Afrika’nın şampiyonluğunu, Avrupa’nın tükenişini dile getirirken sadece futbolu ölçü alarak söylemiyorum. Futboldan daha büyük bir dünyaya bakarak konuşuyorum. Avrupa şehirlerini dolduran, hem de ciddi bir yekun tutan Afrikalılara bakarak konuşuyorum.

Sonra, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’da önemli bir kalabalığı oluşturan Pakistanlıları, Hindistanlıları ve bütün uzak doğuluları da Afrikalı sayıyorum.

Ve siz bunlara denizlerden halen akmakta olan mültecileri de ilave edin.

Şimdi soruyoruz; Nedir bu milyonları Avrupa’ya çekip götüren şey? Herkes bir şey söyleyebilir ama ben diyorum ki, kan kokusudur, ter kokusudur, alın teri kokusudur. Babalarının, atalarının kanlarının kokusudur, Batının kanlarını döktüğü insanların torunlarıdır bugün batıya akın akın gelenler.

Bir de alın teri kokusudur o mültecileri çekip getiren. Emperyalist Batının yıllar yılı kanlarını emip alın terlerini sömürdüğü insanların torunlarıdır bu gelenler.

Batı bunları istemese de çaresizdir, bakmayın kudurduğuna, yapabileceği hiç bir şey yoktur. Tükenen bir Batıdır söz konusu olan, yuvası yıkılan, kendi elleriyle yuvasını yıkan bir Batıdır konuştuğumuz.

Biliyoruz, Afrika’yı yıllardır sömüren Batı bugün kendi şehirlerini dolduran Afrikalının kanını emmeye yine devam edecek ama artık bu önceki dönemler gibi olamayacak. Kendi elleriyle kendi soyunu kurutan Batı artık yaşadıkları şehirleri yavaş yavaş Afrikalılara teslim edecek.

Bütün branşlarıyla başladılar spor dünyalarını teslim etmeye, özellikle futbol dünyalarını. Biliyor musunuz,  Batının dünyaya karşı en büyük övünçlerinden birisi futboldu.

Futbolunu Afrika’ya kaptıran Batı bunun ardından sırasıyla her şeyini verecektir.