• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...

Meşru’, Şer’i, şeriata uygun demektir. Tabi öyle olunca gayrimeşru da şeriata uymayan şeriatın dışında olan demektir. Şeriata uygun olmayan işlere gayrimeşru denildiği gibi kadın ve erkeğin nikah dışı beraberliğine de bu beraberlikten doğan çocuğa da gayrimeşru denilir.

Bilindiği üzere her ne kadar şeriat kalkmış veya uygulanmaz olmuşsa da meşru ve gayrimeşru kavramları bir şeyin kanuni olup olmaması anlamında kullanılmaya devam etmektedir.

Ne gariptir bu kelimelerin aslına düşman olanlar çoğu zaman bu kelimelerle kendilerini veya tuttukları tarafları savunurlar.

Esed meşru imiş. Kim diyor bunu? Başta kendisi diyor, sonra müttefikleri öyle söylüyor. Bir de Türkiye’deki muhalif çevreler. Ellerindeki delilleri de; Birleşmiş Milletlerin Esed’i Suriye’nin devlet başkanı olarak tanıyor olmasıymış. Tabi bu arada Libya’da kimin meşru kimin gayrimeşru olduğu konusuna gelince cızıtıyorlar.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi; eğer Esed meşru ise, on iki milyon Suriyeli gayrimeşrudur! teröristtir! katlettiği bir milyon insan teröristtir! Mültecilerin tamamı hain ve teröristtir! Dört milyona yakın teröristi! ülkesine kabul eden Türkiye de hem teröristtir! hem gayrimeşrudur!

Evet, Esed meşru ise, ülkesindeki milyonlarca insanı birlikte katletmek için çağırdığı müttefikleri de meşrudur, bu arada Türkiye sadece Suriyeli mültecileri ülkesine kabul ettiğinden başka çağırmadan Suriye’ye girdiği için ikinci bir defa daha teröristtir, öyle ya!

Diyorum ki, bu Esed denilen vicdansız ve müttefikleri madem ki teröristleri! bombaladığını söylüyorlar, o halde terörist olmayan ve bombalardan kaçan diğer insanlar niçin Esed’in hakim olduğu bölgelere kaçmıyorlar, niçin Şam’a, Lazkiye ve diğer şehirlere kaçıp kurtulmuyorlar da hepsi Türkiye’ye kaçıyor?

Daha da önemlisi, niçin Baas müttefiki ülkelere kaçmıyorlar?

Şu gerçeği herkes biliyor ki, Esed Suriye halkının tamamına yakınıyla savaşmaktadır. Dünyada az rastlanan bir vahşiliktir bu. Düşünebiliyor musunuz, dışardan müttefiklerinizi çağıracaksınız ve onlarla birlikte kendi insanının üzerine on yıla yakın bir zamandır ölüm yağdıracaksınız.

Meşru ve gayrimeşru kelimelerinin böylesine yerinden koparılıp zıt anlamlarda kullanılması insanın insafını ve vicdanını yaralıyor.

Rabbimizden niyazımız vicdanlarımızı kanatan şu fotoğrafın tez zamanda değişmesidir.