• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...

Şu mübarek günlerde nedir bu banka reklamlarından çektiğimiz yahu! Asıl programların bilmem kaç katı banka reklamıyla dolu ekranlar.

Zannedersiniz ki orucun bir parçası. Yetkililere sesleniyoruz, şu mübarek günlerimizde olsun lütfen faizin kendisini yasaklayamıyorsanız hiç olmazsa reklamını yasaklayın!

Rahat bir oruç tutalım huzur içinde bayram edelim.

Bankalar sanki Müslümanlara Ramazan ve özellikle bayrama ilaveten sevap kazandırmak için çırpınıyorlar adeta. Zannedersiniz ki; Oruçlarınız tamam, teravihleriniz tamam, hatimleriniz tamam, fitreleriniz tamam, bir de banka kredisi aldınız mı işte Ramazanı tam yaşamış olacaksınız, dercesine şeytanca milletin üstüne üstüne geliyorlar.

Bankacı beyefendiler farkında mısınız? Normal zamanlarda bile siz Allah ve Rasülü ile savaş halindesiniz. Ya bir de Ramazan ve Kurbanda yapmaya çalıştığınız işin adı  nedir biliyor musunuz? Cinayettir, katliamdır.

Demek istiyorsunuz ki; Siz şimdi Ramazan dolayısıyla birçok kötülükten ve günahtan arınıyorsunuz öyle mi? Ben size yapacağımı bilirim.

Müslümanlar olarak biz Ramazanda normal zamanlarda helal olan yiyeceklerimizi içeceklerimizi terk etmişken bu iblisler bizlere haramların en büyüğünü yedirmeye çalışıyorlar.

Buradan hocalarımıza, âlimlerimize sesleniyorum. Lütfen boş yere Müslümanları kredi kullanmaktan vaz geçirmek yerine meseleyi yerinden halletmek için kıpırdayın, bir şeyler yapın.

Ümmetin üzerine çullanan, gariban işçiyi, memuru, esnafı bataklığa çeken günümüz firavunları konumundaki bankaları doğrudan muhatap alın.

Elbette Müslüman bireylere de söyleyecekleriz var, onları da iyaracağız; Yapmayın, etmeyin, bulaşmayın şu harama! Faizle yapılan bayram  bayram değildir, faizle kesilen kurban kurban değildir. Bir Ramazan boyunca kazanmaya çalıştığınız sevapları lütfen heba etmeyin vs demeye devam edeceğiz.

Fakat unutmayalım ki İslam asla bu şekilde mücadele etmemiştir faizle. Ya nasıl yapmıştır? Bizzat tefecilerin, faizcilerin yakasına yapışmış, doğrudan onların karşısına dikilmiştir.

Bankaların bir başka iblisliği de Müslümanlara  bayram yerine tatil yapmalarını öğütlemektedirler

Yetkililere bir daha sesleniyoruz. Tamam, faizi kökten kaldırmaya gücünüz yetmiyor, boyunuzu aşıyor. Hiç olmazsa şu mübarek günlerimize pislik karıştırmasınlar.