• DOLAR 34.081
  • EURO 38.109
  • ALTIN 2835.297
  • ...

Gazze de 11 ayı aşkındır süren soykırım, katliam ve Mekke müşriklerinin peygamberimiz ve inananlara uyguladığı ambargonun benzeri şu an şehitler yurdunda uygulanmakta. Çocuklara besine ulaşamamakta vitamin, mineral ve protein eksikliğine bağlı çocuklarda malnütrisyon görülmektedir. Beslenemeyen çocuklar zayıflamakta ve devamında süreç ilerleyince açlıktan ölmektedirler. Çocuk kim olursa nerede olursa hangi ırk ve milletten olursa olsun çocuktur, masumdur ve melek hükmündedir. Ama vahşi Batı ve onun kudurmuş azgın vampiri zamanın Firavunu yemin etmişçesine tüm çocukları öldürüyor ve Ümmet bu duruma sessiz. SUSPUS. Açlıktan bir çocuğun ölmesi ne zamandan beri hayatımızda normalleşti?

Malnütrisyon bir beslenme bozukluğudur ve dünyada milyonlarca kişiyi etkilemektedir. Besin maddelerinin alımının yetersiz olması veya bunların yanlış oranlarda alınmasının uzun süreli olarak devam ettiği dengesiz beslenmenin sonucudur. Gazze’deki çocuklarda görülen Malnütrisyonun ise sebebi TERÖR ÇETESİ israil’dir.

Malnütrisyon kilo kaybıyla beraber bağışıklığın düşmesine neden oluyor. Bağışıklığı düşen çocuklarda normalde az görülen hastalıklar çok fazla görülmeye başlıyor. Bu aşamada devreye Birleşmiş Milletler devreye giriyor. Gazzeli çocuklara çocuk felci aşısı yapılmaya başlandı. 1. Tur aşılama bitti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'ndeki "çocuk felci aşılama kampanyası"nın ilk aşamasında 560 binden fazla çocuğun aşılandığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Gazze’de açlık ve açlığa bağlı gelişen Malnütrisyona bağlı ölecek çocuklara neden aşılama yapıyor? Tam bir beyin tutulması. Gazzeli çocuk ve bebeklere yapılması gereken ilk iş yeterli gıda ulaştırılmasıdır. İnsanlık bu ayıbına son vermelidir. Dünyanın hiçbir yerinde çocuklar açlıktan ölmemelidir. Her çocuk özeldir, kıymetlidir.

Çocuk felci aşısının ihtiyaç duyulma sebebi Gazze’de yaşayan çocuk ve bebeklerin beslenme yetersizliğine bağlı gelişen Malnütrisyondur. Sadece aşılama için değil çocukların beslenmesi için gereken gıdaya geçiş olması için şartsız süresiz ateşkes acilen ilan edilmelidir.

Türkiye Haydarpaşa limanında ‘Vicdan Gemisine’ izin vermeli yerli ve yabancı aktivistlerin Gazze’ye ulaşmasının önünde engel olmamalıdır. Ülkemiz Gazze’ye yardım gemilerini hiçbir ülke ve otoriteden izin almadan temel gıda ve sağlık malzemelerini göndermelidir. Aksi taktirde ceddimiz bizden utanacaktır. Ceddimiz ki 7 diyara medeniyet, kültür ve ilim götürmüş tarihe ışık tutmuştur. Biz torunları ise Gazze’ye gıda bile götüremiyoruz.