• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...

Evet, eylemcilerin dillerinden bu mübarek sözler dökülüyordu. Hiçbir yere zarar vermediler. Hiçbir insana, kamu malına zarar vermediler. Sadece insana ve insanlığa zarar veren soykırım heveslisi israile ve onun katliamlarına maddi destek sağlayarak insanlık adına suç işleyen bazı işletmeleri “demokratik haklar”ını kullanarak insan hakları çerçevesinde protesto etmişlerdi. Aslında tamamen yaşamanın ve hür olmanın her bir bireye verdiği hak olan tepki koyma ve barışçıl eylem yapma çerçevesinde idi tüm hareketleri.

 Ama ne yazık ki kamuoyunda eli öpülesi bu gençler, çok büyük bir suç işlemişlermiş gibi;

Sanki bazı Vandallar gibi her yeri ateşe vermişler,

Sanki bazıları gibi İstanbul'un ortasında Savcı öldürmüşler,

Sanki birileri gibi aylarca polisle kavgaya tutuşmuş, ağacı kalkan yapıp ülkeye darbeyi çağırmışcasına basına ve kamuoyuna yansıtıldı.

Oysaki tek amaçları israile destek veren firmaları, bireysel eylem özgürlüklerini kullanarak kimseye zarar vermeden pankartlarla, tekbirlerle, kırmızı boyalarla protesto ettiler.

Bunun nesi suç?

Bunun neresi aykırılık?

Bunun nesi kuralsızlık?

Gerçekten ülkemizde israil seviciliğinin ne kadar üst düzeyde olduğunu anlamak, bu barışçıl eyleme verilen tepkilere bakarak anlaşılacaktır. Oysaki aynı tepkiyi Yasin Börü ve arkadaşları, kurban eti dağıtımı yaparken öldürülerek binadan atılıp üzerine  benzin dökülüp yakıldığında, malum çevreler haber bile yapmadı. Bu şekilde tepki vermedi. Günahsız, gencecik insanlar büyük yürekleriyle fakirlere kurban eti ulaştırmanın şuurundayken, vahşice katledilmişlerdi. Tek suçları Müslüman olmaktı. Ne yazık ki ülkemizde emperyalizme ve siyonizme uşaklık eden büyük bir kitle var.

Sloganları “Cenk, Cihat, Şehadet!”; eylemleri barışçıl, yöntemleri insancıl... “Tekbir” sesini duyduğunda korkan bir nesil mi olduk? Oysa Çanakkale’de o tekbir ile sevgiliye kavuşuyordu dedelerimiz şehadet şerbetini içerek. Heyhat! Vay halimize!

Suç nerede? Şu işgalci israilin avukatlığına soyunanlar, asıl suçlu onlar değil mi? İşgalci israille ticaret yapanlar insanlığa karşı suç işlemiyorlar mı? İşgalci israilin işlediği cinayetlere yardım ve yataklık yapmıyorlar mı? Suça göz yummuyorlar mı? Suçu normalleştirmiyorlar mı? Suçlu kim?

İşgalci israil ile ticaret yapan ve israile açık desteğini veren firmalar mı onları barışçıl eylemleriyle, tekbirleri ve salavatlarıyla ellerindeki pankartlarla protesto eden alnı öpülesi nur yüzlü Yasinler mi Hasanlar mı Hüseyinler mi... Aytaçlar, Erenler, Halisler mi?

                      Op. Dr. Lokman Aydoğdu

Diğer Köşe Yazarları