• DOLAR 32.387
  • EURO 34.629
  • ALTIN 2389.314
  • ...

Evvela insanlığın yüz akı, izzeti ve öncüleri olan Gazzelilerin bayramını kutluyor, bebeğinden büyüğüne kadar hepsinin o mübarek ellerinden öpüyorum.

Saniyen, başından beri soykırımcı israil'e ihracat yapanları protesto etme haklarını kullanırken polisin vahşi saldırılarına maruz kalan ve bu onurlu duruşlarıyla siyonistleşen Müslümanların uykularını kaçıranları "Filistin İçin Bin Genç" kardeşlerimin şahsında kutluyor, küçüklerin gözlerinden ve büyüklerin ellerinden öpüyorum.

Salisen, yine soykırımı ve soykırımcıları destekleyenleri kınama haklarını kullanırken başörtülü hemcinsleri tarafından saldırı, şiddet ve hakarete maruz kalan bacılarımın bayramlarını ve Zeynebî direnişlerini kutluyorum.

Rabien, aynı inançta olmadıkları halde insani duyarlılıkları gereği söz ve eylemleriyle Gazzelilerin yanında olan hilkatteki kardeşlerimizi selamlıyorum.

Başlıkta da belirttiğim gibi, Bayram Namazını Viyana'da ve Tuna Nehri'nin kenarındaki İslam Merkez Camii'nde eda ettik.

Buradaki Bayram Namazları yer darlığı nedeniyle iki posta halinde kıldırılıyor. Her ikisinde de binlerce Müslüman caminin içini ve çevresindeki birkaç dönümlük parkı hınca hınç doldurdular. Dünyanın dört bir yanından gelmiş onlarca halk ve onlarca dil hep bir ağızdan Allah dedik, Allah Ekber dedik ve Lebbeyk dedik...

Viyana, 50 binden fazla Türk'ün ve en az o kadar da diğer halklardan Müslümanların yaşadığı bir şehirdir. Onlarca cami var. Cuma ve bayram günlerinde hepsi dolup taşar.

Allah şuurumuzu ve sayımızı arttırsın.

İzzetimizle eda ettiğimiz bayramlara ulaşmanın Allah'ın rahmetine ve affına layık olmanın duası ile bayramınız kutlu olsun...