• DOLAR 34.237
  • EURO 37.16
  • ALTIN 2977.749
  • ...

HÜDA PAR özgül ağırlığıyla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Ülkenin neredeyse her meselesiyle ilgili yerinde ve sağlıklı yaklaşımıyla beraber sunduğu çözümler, dosta güven ve umut veriyor.

Yeni, sivil ve adil bir anayasanın gerekliliğinden faizlerin toplumların ekonomik çöküşündeki etkisine, aile kurumunun korunması gerektiğinden vatandaşın günlük yaşamında karşılaştığı sair konulara kadar, HÜDA PAR’ın memleketin ihtiyaç ve sorunlarıyla ilgili ortaya koyduğu çözüm önerileri, sahiden ayağı yere basan ve bu toplumun kodlarıyla uyumlu önerilerdir.

HÜDA PAR yeni, adil ve sivil bir anayasa, toplumsal mutabakatın neticesi olarak ortaya çıksın diyor. Yine yapılacak yeni anayasa, çağın gerekliliklerine uygun olsun ve gelecek nesillerin iradelerine ipotek koyacak maddeler içermesin, diyor. HÜDA PAR, denk bütçe anayasal bir zorunluluk olsun, diyor.

Toplumu ilgilendiren diğer konularla ilgili de HÜDA PAR, toplumun belini büken sistemin faize dayalı Kapitalist ekonomik sistem olduğunu söylüyor. Enflasyonun da işsizliğin de bütçe açıklarının da asıl sebeplerinden biri faizdir, diyor. Faiz bütün iktisadi hastalıkların baş sebebidir, diyor. Eğitime ayrılan bütçenin çok üstünde bir bütçenin faiz için ayrıldığını ve bununla ülkenin insanına yazık edildiğini, söylüyor.

HÜDA PAR, aile kurumumuz tehlike altında, diyor. Çocuk yaştakilerin cani oldukları bir memlekette huzurun sağlanmasının zor olduğunu ifade ediyor. Islah ve huzuru sağlayacak her adımın atılması gerektiğini, hiçbir müfredat veya yürürlükteki yöntemin -değiştirilmesinde fayda görüldüğünde- dokunulamaz olamayacağını söylüyor. Burada ideolojik olmaktansa halkın huzur ve refahının ölçü alınması adına ilkeli ve dürüst davranmak gerektiğini belirtiyor.

HÜDA PAR’ın bu ve bunun gibi tespit ve çözüm önerileri başta söylediğim gibi dosta güven ve umut verirken her meseleye ideolojik saplantı içerisinde yaklaşım gösterenlerin de uykusunu kaçırıyor.

Genel seçimler öncesi, ‘HÜDA PAR kaybettirir’ yalanıyla avunanlar, bu sefer yerel seçimler öncesi karşı taraftaki parçalanmayı önlemek adına HÜDA PAR’ın içinde olduğu ittifaktaki uyumdan dem vurarak ‘Cumhur’un Seçim İttifakı’ndaki örnekliği kullanmak istiyorlar. ‘İttifak ettiler ama hiç kavga etmediler’ diyerek ‘Örnek alın ha!’ demeye getiriyorlar.

Geçen seçimlerdeki HÜDA PAR’lı ittifakı, karşı tarafı veya kendi taraflarını konsolide etme adına ‘takdir’ ederlerken, ama yine düştükleri derin derekenin etkisiyle olsa gerek, HÜDA PAR’ı savunduğu değerler üzerinden vurmaya devam ediyorlar.

Programıyla, düşünce ve anlayışıyla bir medeniyet projesi olan HÜDA PAR’ı kabalık, uzlaşılmaz, kadın düşmanı, uyumsuz, dediğim dedik gibi iftiralarla kötü göstermeye çalışıyorlar; ama çelişiyorlar.

HÜDA PAR’ın kimseye düşüncesini dayattığı, dayatacağı olmadı, yoktur. HÜDA PAR’ın kimsenin hakkını engellediği, engelleyeceği de yoktur. Bu, kadın olsun, çocuk olsun, genç olsun, fark etmez. HÜDA PAR’ın bütün insan haklarıyla ilgili esas aldığı kurallar manzumesi, evrensel değerlerin temelini oluşturan Semavi değerlerdir. Bu böyle bilinsin.

HÜDA PAR, Önce İnsan, Öncelik Adalet şiarıyla yola çıktı. Siyasetinin odağına ‘İnsan’ı koydu. Adaletin, herkesin kendi hakkına kavuşması, her bir şeyin yerli yerine konulması olduğuna inandı, inanıyor.

Şu bilinmeli ki; eksik, yalan-yanlış bir cümle üzerinden koca etiketli adamların yüzlerce sözde yorum ve tezviratları, iftiraları sadece araştırma zahmetinde bulunmayan o zırvaları küçültür; onlara kaybettirir. Eninde sonunda parçalanıp güçlerini kaybedecek olanlar da onlar olacak; şu an olduğu gibi.

Tavsiyem; onların strateji değiştirmeleri, insani melekelere tekrar avdet etmeleri ve azıcık da olsa fıtratla çatışmaktan vazgeçip HÜDA PAR ile ilgili önce biraz insaflı olmalarıdır. İyi gelir, eminim!

Vesselam!