• DOLAR 32.489
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2441.591
  • ...

Seçime ilgi duyanlar, genellikle orta yaş ve üstünde olanlardır. Sadece yaşlı CHP`nin değil, diğer partilerin de mitinglerinde gençler yok.

Gençlerin milletvekili adayları yapılmaları onların siyasete ilgi duymaları için yetmemiş.

Oysa Anadolu`yu iyi gözlemlemiş bir yazarın ifadesiyle Anadolu`da gençler erken büyürdü.

Aradan geçen 180 yıllık Batılılaşma serüveninden sonra hepimiz tekrar erken büyüyen Anadolu gençlerini arıyoruz.

Medeniyet, bir bütündür. Erken büyüyen gençler üzerinden aslında özümüzü arıyoruz.  

Bizde çocuk, mümeyyiz olmakla sorumluluk sürecine girer, akil baliğ olmakla hesap vermeye başlar, rüştle önderliği üstlenme hakkına kavuşur, önderlik vazifesine aday olur.  

Bizim tarih boyunca genç liderlerimiz var olmuştur.  

O genç liderlerin yetişmesinde Hz. Peygamber`in Hz. Musab`ı Yesrib`i Medine olmaya hazırlamak üzere görevlendirişi vardır. 

O genç liderlerin yetişmesinde Hz. Peygamber`in son sancağını Hz. Usame b. Zeyd`e teslim etmesi vardır.

Hz. Peygamber, ahirete irtihal ederken Onun sancağı Hz. Usame`nin şahsında gençliğe kalmıştır. Bizde genç liderler bu kılavuzlukla yetişmiştir.

Bizim aksimize modern Avrupa, yaşlı liderler üretmiştir. Ona Wilson`lar, Churchill`ler hükmetmiştir.

Türkiye`yi Garplılığa teşvik eden hatta bizdeki Garplılığın mimarları arasında yer alan bir yazarın ifadesiyle, ne yazık ki bizde Garplılık namına yarın öbür gün Garp medeniyetinin yıkılıp çökmesine sebep olacak unsurları bu taze, arı topraklara aşıladılar. 

Gençlik politikası, Avrupai olarak şekillendi. 2000`li yıllardan sonra bu politika sonlandırılmadı,  Avrupa Birliği ile uyum yasaları içinde daha da derinleşti.

Bunun neticesinde sorumluluk hissetmeyen, hesap vermek istemeyen, önderlik yapacağına nefsine hizmet eden Avrupai bir gençlik yetişti.  

Yol arayıp bundan kurtulmaya çalışıyoruz. Ama özümüze bakarak değil…

Avrupa, kendisini ayakta tutmak için genç politikacılara yöneldi.  1986 doğumlu Kurz Avusturya`ya başbakan oldu, 77 doğumlu Macron yaşlı Fransa`ya cumhurbaşkanı…

Bizde de 18 yaşındaki gençler, milletvekili adayı yapıldı. Buna itirazlar geliyor hatta kimi dindar yazar çizerlerden itirazlar geliyor: Evliliğini erken gördüğümüz birini nasıl milletvekili yaparız? Deniyor.

Neye göre bu itiraz? Müslümanız ama zihinler modern Batı`ya göre işliyor. 18 yaşındaki genci milletvekilliği için tercih edenler de Batı`dan örnek vererek kararlarını savunuyorlar.

Farklı iki görüş ama aslında aynı dünya görüşü, kör bir Batıcılık…

Gençlik konusunda kendimize dönmeliyiz.

Medeniyet nasıl ki bir bütünse insan da bir bütündür. Gençlik ile ilgili yasaların değiştirilmesine aile ile ilgili yasaların değiştirilmesinden başlamak gerek…

Özellikle Avrupa Birliğine verilen ödünler için çıkarılan aile yasaları çöpe atılmalı. Onların yerine kaynağını bizden alan düzenlemeler getirilmelidir.

Zira bize önderlik etme yükünü taşıyacak gençler, ancak bizim “kaynaklarımız”la yetişen ilim ve irfan ehli gençler olacaktır.