Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF), sosyal medyada APP (standart dışı) plakaların değiştirilmesi sürecinde yeni basılan plakaların da standartlara uymadığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Federasyon, tescil plakalarının basım ve dağıtım sürecinin titizlikle yürütüldüğünü belirterek plakaların yönetmelikte belirtilen yazı karakteri, ölçü ve güvenlik standartlarına uygun şekilde üretildiğini bildirdi.

TŞOF’tan yapılan açıklamada, tescil plakalarının basımı ve dağıtımının federasyon tarafından gerçekleştirildiği, plakaların nihai tüketiciye satışının ise federasyona bağlı şoförler ve otomobilciler odaları aracılığıyla yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tescil plakalarının basımı ve dağıtımı federasyonumuzca yapılmakta olup, bu plakaların nihai tüketiciye satışı federasyonumuza bağlı odalar eliyle gerçekleştirilmektedir. Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik’te belirtilen nitelik ve standartlara uygun şekilde plakalar üretilmekte ve yetkili odalarımız tarafından basılmaktadır.”

Federasyon ayrıca, yetkili odalar tarafından basılmayan ve üzerinde resmi mühür ile güvenlik unsurları bulunmayan plakaların hukuken geçerli kabul edilmediğini vurguladı.

Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için araçlarında yalnızca federasyon tarafından üretilmiş ve yetkili odalar tarafından basılmış tescil plakalarını kullanmaları gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: AA