Suriye Enformasyon Bakan Yardımcısı Ubade Kojan, ülkede SDG adını kullanan PKK/YPG ile yürütülen entegrasyon sürecine ilişkin, "SDG ile iletişim ya da komünikasyon şu anda askıda veya kesildi. Bu konuda herhangi bir yeni gelişme yok." dedi.
Kojan, PKK/YPG ile 10 Mart mutabakatı kapsamında yürütülen entegrasyon sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"ABD BASKISI İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
"SDG veya asayiş" güçlerinin sayılarına ilişkin basına yansıyan rakamların doğru ve objektif olmadığını belirten Kojan, "Ayrıca anlaşmanın yakın olduğu izlenimini oluşturmak amacıyla ABD'nin Şam hükümetine baskı yaptığı yönündeki bilgiler de gerçeği yansıtmıyor." diye konuştu.
İLETİŞİM KESİLDİ
PKK/YPG ile mevcut duruma da değinen Kojan, şu an için herhangi bir temasın bulunmadığını vurgulayarak, "SDG ile iletişim ya da komünikasyon şu anda askıda veya kesildi. Bu konuda herhangi bir yeni gelişme yok." ifadelerini kullandı.
Şam hükümetinin tutumunun net olduğunu ve değişmediğini kaydeden Kojan, hükümetin, yapıcı ve somut teklifler sunduğunu söyledi.
GERÇEK BİR AÇILIM BEKLENTİSİ
Buna karşın SDG'nin süreci oyaladığını dile getiren Kojan, "Herhangi bir gerçek açılım olmadan süre doluyor. 10 Mart mutabakatının uygulanabilmesi için gerçek bir açılım ile gerçek bir işbirliğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.





