Siyonist israil ordusu tüm kınama ve çağrılara rağmen Gazze'deki işgalini sürdürürken ablukayı kırmak için yola çıkan Sumud Filosu'na da saldırılarda bulundu. Dün geceki saldırıya rağmen bazı gemiler manevralarla işgal güçlerini atlatarak yoluna devam etti. Bu gemilerden biri olan Mikeno gemisi ise neredeyse Gazze sınırlarına ulaşarak ablukayı büyük ölçüde kırmayı başarsa da işgalciler tarafından saldırıya uğradı.
Ablukanın büyük ölçüde delindiği günün 2 Ekim’e denk gelmesi ise manidar oldu. Sabaha doğru gerçekleşen bu olay tarihin altın sayfalarında yer alan bir güne denk gelmesi uluslararası toplumda gündem olmaya başladı.
Peki 2 Ekim tarihi neyi temsil ediyor?
İslam dünyasının en büyük isimlerinden ve kahramanlarından, düşmanlarının dahi adaletine güvendiği Selahaddin-i Eyyubi, bundan 837 yıl önce yine miladi 2 Ekim’de Kudüs'ü Haçlılar'ın elinden alarak özgürleştirdi.
Kudüs 2 Ekim 1187'de Selahaddin Eyyubi komutasındaki Müslümanlarca Haçlılardan geri alındı.



