Britanya Beslenme Dergisi'nde yayımlanan çalışmada, bu üç içeceğin farklı oranlarda birlikte içilmesinin, yalnızca tek bir içeceğe bağlı kalmaktan daha fazla sağlık yararı sağladığı belirtildi.

Suyun ana içecek olması, bu faydaların temelinde yer alıyor.

Çin'deki Güney Tıp Üniversitesi araştırmacıları, bu çalışmada 13 yılı aşkın bir süre boyunca 182.000'den fazla yetişkini izledi.
Katılımcılardan, son 24 saatte ne yedikleri ve içtiklerini kaydetmeleri istendi. Bu veriler üzerinden su, çay ve kahve tüketim miktarları ölçüldü.

Araştırmacılar, günde 2 ila 3 fincan kahve, 1 fincan çay ve önerilen günlük su miktarının birlikte alınmasının, tek bir içeceği tercih etmeye kıyasla daha fazla fayda sağladığını vurguladı.

Boston Üniversitesi’nden beslenme profesörü Joan Salge Blake, çay ve kahvenin her ne kadar kafein içerip idrar söktürücü etkisi olsa da, günlük vücut hidrasyonuna katkı sağladığını ifade etti.

Sağlık portalı Verywell Health, kahve tüketiminin tip 2 diyabet, karaciğer hastalıkları ve bazı kanser türlerine yakalanma riskini azalttığını belirtti.

Nevada Üniversitesi – Las Vegas Beslenme Programı Direktörü diyetisyen Samantha Coughan, çay ve kahvenin birbirlerinin faydalarını artırabileceğini söyledi.

Blake, kahvenin içine az yağlı süt eklemenin, kalsiyum, potasyum ve D vitamini gibi faydalı besin öğelerini kazandıracağını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Muhammet Mahsum Tuna