54 ülkeden binlerce aktivistin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Gazze’deki insani felakete dikkat çekilerek, ablukanın kaldırılması ve sivillere yönelik saldırıların durdurulması çağrısı yinelendi.

Açıklamada, “Aylardır tüm dünyaya seslendiğimiz amacımız için buradayız: Gazze’deki insanlık dışı ablukanın kaldırılması ve sivillere yönelik katliamların durdurulması” ifadeleri kullanıldı. Aktivistler, uluslararası kamuoyunun sessizliğini aşmak ve Refah Sınır Kapısı’na yürüyüş düzenleyerek Gazze halkının yanında olduklarını göstermek için bir araya geldi.

Barışçıl Yürüyüş Planları Engellendi

Organizatörler, yürüyüş öncesi diplomatik ve yerel birçok temas gerçekleştirdiklerini belirterek, geniş katılımlı ve barışçıl bir yürüyüş için tüm hazırlıkların yapıldığını vurguladı. Ancak mevcut izin süreçleri ve koşullar nedeniyle yürüyüş planlandığı şekilde gerçekleştirilemedi.

Bu gelişmeler üzerine Global March to Gaza Komitesi, sürecin temel amacını göz ardı etmeden yeni bir stratejik değerlendirme yaptığını açıkladı.

Yeni Strateji: Dijital Mücadele ve Diplomatik Girişimler

Komite, Gazze gerçeğinin karartılmasına izin vermemek için şu adımları ön plana çıkarma kararı aldı:

Sosyal medya ve dijital platformlarda küresel kamuoyu baskısını artırma

Uluslararası diplomatik girişimleri güçlendirme

Sahadaki görüntüleri, tanıklıkları ve insani talepleri daha geniş kitlelere ulaştırma

Ve en önemlisi, insani kararlılıktan asla vazgeçmeme

Açıklamada, “Gazze’ye yönelik zulüm sürerken, biz de çabalarımızı dünyanın dört bir yanındaki vicdanlara hitap ederek sürdürüyoruz” denildi.

Mısır halkı ve bölgedeki tüm halkların Gazze konusundaki duyarlılığına olan inançlarını dile getiren aktivistler, mücadelelerini dayanışma temelinde büyütmek ve insani duyarlılığı güçlendirmek istediklerini ifade etti.

Global March to Gaza hareketi, Gazze’deki ablukanın kaldırılması yönündeki kararlılığını yineleyerek, “Bu kararlılık bir vicdan hareketinin ifadesidir. Çocuklar için, hastalar için, tüm bir halk için umudu yaşatmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

Muhabir: Hamza Durmaz