Norveç Savunma Bakanı Tore Onshuus Sandvik ile Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında “Hansa” adı verilen savunma anlaşmasını imzaladı.

Norveç Savunma Bakanı Tore Onshuus Sandvik ve Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius'un katılımıyla 62. Münih Güvenlik Konferansı (MSC) çerçevesinde iki ülke arasında savunma anlaşmasının imzalandığını duyurdu.

Sandvik, "Birçok savunma anlaşmamız var ancak şu anda çok daha kapsamlı ve geniş savunma anlaşmaları imzaladığımız bir dönemdeyiz. Bunu daha önce İngiltere ile yaptık, şimdi de Almanya ile yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sandvik, Avrupa'nın daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirterek, "Almanya, Norveç'in Avrupa'daki en önemli müttefiklerinden, Avrupa Birliği'ndeki (AB) en önemli ortağıdır. Şimdi bu yakın ve güçlü işbirliğini bir adım daha ileriye taşıyoruz." açıklamasını yaptı.

"Hansa" anlaşmasının; uzay tabanlı gözetim, deniz güvenliği, Kuzey Atlantik ve Kuzey Denizi'ndeki operasyonlar ile savunma sanayi alanlarını kapsadığı ifade edildi.

Kaynak: İLKHA