Haaretz’in haberine göre, Başbakan Netanyahu’nun karmaşık yargı süreci devam ederken, oğlu Avner Netanyahu’nun Birleşik Krallık’ta bir daire satın almasıyla ilgili haberi yayımlayan bir gazete, sansür tarafından yayından kaldırılması için zorlandı. Söz konusu haber, yayımlandıktan sadece iki saat sonra silindi.

Haberi yayımlayan Calcalist gazetesi, Çarşamba günü yayımladığı basılı sayısında, Avner Netanyahu’nun 2022 yılında Oxford Üniversitesi’nde eğitim gördüğü sırada İngiltere’de 1.98 milyon şekel (yaklaşık 500 bin euro) değerinde bir daire satın aldığını yazdı. Haberde, alım işleminin “Aviv Avner Segal” ismiyle yapıldığı ve bu paranın tamamının ipotek ya da kredi olmadan ödendiği belirtildi.

Habere göre, o dönemde israil vergi yasalarına göre, yurtdışında sahip olunan mülklerin bildirilmesi ancak 2.018 milyon şekel sınırını aşması durumunda zorunluydu.

Avner Netanyahu, adını hukuken “Aviv Avner Segal” olarak değiştirdiğini, babaannesinin kızlık soyadını kullanmaya başladığını ve dairenin parasının ailesi tarafından ödendiğini, hem israil hem de İngiltere vergi kurumlarına bildirimde bulunduklarını açıkladı.

Muhabir: Hamza Durmaz