Geçtiğimiz 28 Şubat’ta patlak veren savaşın genişleyebileceğine dair uluslararası ve bölgesel endişeler sürerken, soykırımcı israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ve israilin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılarıyla başlayan Orta Doğu’daki çatışmanın “sonsuz bir savaş” olmayacağını, ancak bir süre devam edebileceğini söyledi.

Netanyahu, Salı günü Fox News kanalına verdiği röportajda askeri saldırıların “hızlı ve kararlı bir operasyon” olacağını belirtti ancak “biraz zaman alabileceğini, fakat yıllar sürmeyeceğini” iddia etti.

Ayrıca, “Bu sonsuz bir savaş değil, barışa açılan bir kapıdır” dedi. Orta Doğu’da kalıcı bir barış yolu görüp görmediği sorulduğunda ise Netanyahu, “Evet” yanıtını verdi.

Netanyahu, İran İslam Cumhuriyeti'nin oluşturduğu tehdidin Kuzey Kore’den çok daha büyük olduğunu savundu.

Kuzey Kore örneğini veren Netanyahu, “Kimse Kuzey Kore’yi durdurmadı ve şimdi balistik füzeleri ile nükleer savaş başlıkları var. Ama onlar ‘Amerika’ya ölüm’ demiyorlar” ifadelerini kullandı. İran İslam CUmhuriyeti'nin ise çok daha büyük bir tehdit olduğunu öne süren Netanyahu, “İran, 50 tane Kuzey Kore eder” dedi.

Ayrıca Gazze'de iki yılda 20 bini çocuk 80 bin kişiyi katleden Netanyahu; ''Tahran’daki bu toplu katiller sivilleri hedef alıyor. Biz ise israil ve Amerika olarak kitlesel teröristleri hedef alıyoruz.'' dedi.

Muhabir: Mehmet Yaman