Sezgin Özbay

Beni Benden Alırsan

29.07.2021 08:27:52 / Sezgin Özbay

Hamd âlemlerin Rabbine, salat ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

Bunca ayrışmamız, toplumsal farklılıkları kavgaya çevirebilme yeteneğimiz, din, dil, ırk ayrımı bir yana, aynı dinden, aynı ırktan insanların birbiriyle kavgalı olması yetmiyormuş gibi bir de aşı ayrışmamız çıktı. Vatana millete hayırlı olsun.

Aşı olunmalı mı, olunmamalı mı?” sorusuna ‘herkesin’ verdiği bir cevap var. Herkesin dedik, çünkü işin uzmanları bile bir uzlaşmaya varamazken, onları takip eden halk da kendi inandığı uzmanın görüşünü gerek sosyal medyada gerekse çevresinde yaymakla meşgul. Hani bilim hep doğruyu söylerdi? Genel geçer doğru bilgi dogmalarda(!) olmasa da bilimde hep olurdu hani? Yok, öyle değil maalesef.

Aşı karşıtları, aşının faz 3 çalışmasının yapılmadığını, aşı vurulan birçok kişinin ani kalp krizi sebebiyle vefat ettiğini ve bunun aşının yan etkisi olduğunu söylüyorlar.

Gerçekten de bunu gerek çevremizde gerek sosyal medyada görmüşüzdür. Şahıs aşı vurulduktan kısa süre sonra kalp rahatsızlığıyla hastaneye kaldırılıyor ve kalp krizinden vefat ediyor.

Aşı karşıtları “Denek değiliz” diyorlar. Denenmemiş aşıyı olmak, -sözüm ona- bir hayvan gibi aşılı damgası almak istemediklerini, aşısız da bir yerlere gidebilmek ya da iş yerlerinde çalışabilmek istediklerini söylüyorlar. Zaten aşı kişinin kendisini koruyan bir şey değil mi? Evet. Aşı olan kişi taşıyıcı olabilir mi? Ona da evet.

Aşı yanlıları da işi, aşı olmayanlarla aynı lokantada yemek istemediklerine, aşısızların kamusal alana girmemeleri gerektiğine getirdiler. Halbuki aşı olanın olmayana, olmayanın da olana bir etkisi yok şu süreçte. Kim ne yaparsa kendine…

İçki ve sigaranın sebep olduğu hastalık ve olaylardan dolayı her yıl milyonlarca insan ölüyor ama buna hiçbirimizin sesi aşı meselesindeki kadar çıkmıyor. Neden? Çünkü dış güçler bu kavgayı körüklüyor, devlet de ister istemez aracı oluyor.

Maske ve mesafe cezaları yetmedi, şimdi aşı cezaları görünüyor ufukta.

Çok değil 8 yıl öncesine kadar çocuğuna aşı yaptırmayanlara cezalar veriliyor; yetmedi, çocuk ailenin elinden alınıyordu. Şimdi belki aşı karşıtı kimseler işlerinden olacak. Merak ediyorum devlet şimdi bizi bizden alıp sığınma evine mi koyacak.

Hani bir şarkı var ya “Beni benden alırsan...” diye…

Bu aşı yüzünden zarar görenler olursa inanın ülkede de dünyada da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

En iyisi hem fertler, hem de devlet ne birbirine karışsın ne de herhangi bir taraf kendi üstünlüğünü kanıtlamaya çalışsın. Zira yıllardır körüklenen ayrılıklardan, ayrımcılıklardan çok daha büyüğü ile karşı karşıyayız ve bunun sonun pek iyi görünmüyor.

Vesselam.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar