Sait Şahin

Teşekkürler...

19.05.2020 01:00:51 / Sait Şahin

Ramazan bayramı yaklaşıyor, dolayısıyla Ramazan Ayı da bitiyor.

Şerefli, kerim, bereketli bu misafir bizi terk ediyor. 

Rabbim tutmuş olduğumuz oruçlarımızı ve diğer ibadetlerimizi kabul etsin.

Ramazan Ayı rahmet ayı, bereket ayı ve arınma ayı idi. İnşallah rahmete ve berekete ulaşmış, Allah’ın lütfu ile arınmışızdır.

Kadir Gecesi’ni içinde barındıran son günlerindeyiz.

Kadir Gecesi isminden de anlaşıldığı gibi, içinde kader ve kadri kıymeti barındırıyor.

Yani bu gece, kulun kaderi tayin ediliyor. Bununla birlikte gece, içinde barındırdığı şeref, izzet ve kıymet ile, kullara değer kazandırıyor. Kullar bu gece ile şeref, izzet, kıymet ve üstünlük kazanıyor.

Rabbim bu geceye isabet eden, bu geceyi idrak eden ve bu gece ile bağışlanan, kıymet kazanan, kaderi hayır üzerine tayin edilen kullarından kılsın.

Ramazan Ayı’ndan çıkarken, bu ayı oruç ve ibadetle geçirenler gerçek manada bayram edecekler. Hem maddi hem manevi bayramı yaşayacaklar. Rahman, oruçlarına ve ibadetlerine karşılık onlara bayramı hediye etmiş.

Bayramlar bu dünyanın manevi cennetleridir. Mümin kullar için asıl bayram ise, ahirette cennettir. Rabbim bizlere bu dünyada gerçek bayramları ve ahirette cennetin bayramını yaşatsın.

Mademki bayramlar manevi sevinç ve cennettir. Bu cenneti bütün Müslümanlar yaşamalı. Özellikle de yetim, yoksul, mazlum Müslümanlar.

Rahman’ın katında nazdar ve ayrıcalıklı olan bu garipleri sevindirmek, onlara cenneti yaşatmak Rahman’ı sevindirmektir. Yetim, yoksul, mazlum sevinirse Rahman sevinir. Rahman, kendisini sevindireni sever, sevindirir.

Yetimi, yoksulu, mazlum sevindirmek onları giydirmek, yedirmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamakla olur. Bayramda onları hatırlamakla olur, sormakla olur.

Daha yapmadıysanız, zekat, sadaka ve infaklarınızla onları sevindirin ve madden, manen temizlenin, arının.

“Onların mallarından sadaka al, ve bununla onları temizle, arındırır...” (Tevbe Suresi:103)

Dünyanın her tarafındaki yetime, yoksula, mazluma ulaşma imkanımız yok ama güvenilir yardım kuruluşları bu işi bizim için yapıyor elhamdülillah. Bu hafta bu kuruluşların önemini daha iyi idrak edecek bir örnek yaşadım.

Sudan’da tanıştığımız (Mısır zindanlarında on yıl kalmış) birinin çocuklarına bayram harçlığı göndermek istedim. Moneygram ve Ria gibi para gönderme araçlarına başvurdum, Sudan’a göndermediklerini söylediler. Aklıma Avrupa Yetim Eli geldi. Aradım, sadece şahsın isim ve telefon numarasını istediler. Bayram öncesi eline geçer mi diye düşünüyorken, tam 1 saat 8 dk sonra whatsapp üzerinden bana teslim ettiklerine dair kısa video gönderdiler.

Teşekkürler yardım kuruluşları... İyi ki varsınız. Yetim, yoksulun gönlü için cennet, bizler için cennet köprüsüsünüz.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar