Mustafa Karakaş

Virüsün bize getirdiği mektubu okudunuz mu?

12.04.2020 06:01:12 / Mustafa Karakaş

Hala okumadın mı sana gelen mektubu?

Bunun bir mektup olduğunu, derin mesajlar taşıdığını hala anlamadın mı ey insanoğlu?

Gerçi 2 günlük sokağa çıkma yasağının ilanı sonrasında yaşanan manzaralar senin daha bu mektubun yüzünü açmadığını gösteriyor.

Sosyal medyadaki paylaşımlara bakıldığında sandım ki bu mektubu okumuş dersler çıkarmışız.

Yok, bu mektubu genelimiz anlamamış.

Ey insan necasete daldığında, İslam’ın temizlik ahkâmını terk ettiğinde sana veba adında bir mektup gönderilir. Can yakan can alan bir mektuptur; ama hastalıktan nasıl kurtulacağının işaretleri de o musibette saklıdır…

Cinsellikte sapıtırsan sana frengi ve AİDS mektupları gönderilir. Bu bir ikazdır, dur diyor, dinlersen ve çirkin tavırlarından vazgeçersen musibet okları yavaş yavaş okluğa tekrar girer ve yay artık gerilmez.

Serveti tek elde tutarsan, parayı merkezin elindeki silaha dönüştürürsen önce tefecilik sonra açlık ve sosyal parçalanma afeti gelir. İnsanlar arasında muhabbet kalmaz ve korkunç enaniyet durumu yaşanır. İşte bu durumda insanlığa güvensizlik mektubu gönderilir. Siz buna anarşizm mektubu da diyebilirsiniz.

Son dönemlerde elimizde başka bir mektup var. Korona virüs mektubu!

Evet, korona virüs günlerinde doktorların bizden almalarını istedikleri tedbirler aslında bizim günahlarımızdır.

Bize gelen son mektup yani korona mektubu evine kapan diyor. Çünkü evini terk ettin. Sen evi terk ettin diye… sen kahvelerde, kafelerde, arkadaş ortamlarında ömrünü çürüttün diye büyük çocuklarını Hollywood, küçük çocuklarını Netflix yetiştirdi. Evet, senin çocuklarını başkaları yetiştirdi.

Şey; ama evimde Netflix yok…

Bak hala aynı şeyi yapıyorsun. Ukalalığa bayılıyorsun. Netflix bir yaşam tarzını sembolize eder. Hollywood şiddeti, Netflix bananeciliği, kim ne yaparsa yapsını temsil eder. Hala dikkat etmiyor musunuz? Neden 30 yaş üstü kavgacı, 15 yaş ve altı “bana ne abi” modunda yaşıyor diye?

Korona mektubu evine kapan diyor. Kapanmışken bari şu mektubu oku, ders çıkar da evde kalman bir işe yarasın.

Peki, başka ne diyor bu mektup!

Temas yok diyor. Hani “vur patlasın çal oynasın yaşıyordun” ya… yok öyle bir yağma diyor. Hani sokaklara taşan haramlarınız vardı. Hani pislik yaşam tarzınızdan dolayı parklara bile aileler çocuklarını tek başına gönderemiyordu ya… Daha fazla detaya girmeyeyim.

Sonracığıma korona mektubu kadın erkek herkes peçe pardon maske takacaksın diyor.

Sen daha birkaç ay önce metroda başörtülü kadına saldıran sen! Peçeye bürüneceksin!

Korona mektubu bunu diyor.

Allah hastalıkları, musibetleri mektup olarak gönderir. Okur, tövbe eder, önlem alır ve ders çıkarırsan mektup amacına ulaşmış olur.

Yok, bu mektuptan ders çıkarmazsak bize yeni bir mektup gönderilir.

Hem, Hz. Musa’nın kavmine kaç çeşit mektup gönderildi bilmez misiniz?

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar