Muhammed Ali Akay

Üniversitelerde içki ha!

10.05.2017 10:37:00 / Muhammed Ali Akay

Bahar Şenlikleri adı altında üniversitelerde organize edilen içkili etkinlikleri kim düzenliyor? Bu işi organize eden el, kime ait? Gençlerimizi sınırsız ve ücretsiz içki tüketimine teşvik etmelerindeki amaç ne? Bir araştırmada üniversiteli gençlerin %70 oranında içkiyi bir kez de olsa kullandığı vurgulanıyor. Belki bağımlılık oranı daha düşük olabilir amma Müslüman bir ülkede birçok gencin ağzının içkiye değmiş olması düşündürücü değil mi?

İşte gençler arasında içkinin bu kadar yaygın olmasında üniversitedeki gayri ahlaki ortamın etkisi insanı üzüyor. Düşünelim toplumun en zeki ve yetenekli dimağları kirli ellerin organize ettiği şenliklerle ifsat edilecek ve o üniversitenin rektörü, o ilin valisi bir şey demeyecek, olacak şey mi?

Geçen bir üniversite öğrencisi anlatıyordu. Diyordu ki: Bizim bir komşu kızı vardı. Kızın ailesi kızı bakkala dahi göndermezdi. Genç kızdır kimse yan gözle bakmasın diyerek kızlarını bir pırlanta gibi yetiştirdiler. Korudular. Okuttular. Kız üniversiteyi kazandı. İlk yıl inandığı değerleri muhafaza etse de kendini ortamın akışına yavaş yavaş kaptırıyordu. Ve ikinci yıl bu kız deniz kenarında bir eve yerleşti. Bu evde bir erkek öğrenci ile beraber 3 yıl kaldı. Sordum ailenin haberi var mıydı? Nerde diyerek acı acı gülümsedi. Peki, bu kızın durumundan aile haberdar olsa sizce ne yapardı? Ya bu kız ailesinden habersiz 3 yıl bir erkek ile beraber yaşamış; yarın iffeti ile nasıl bir aile kuracak acaba? Bu kız yarın öğretmen, hemşire veya toplumla alakalı bir işin başına geçince sizce topluma ne kadar hizmet edecek? Tüm bunları düşünmek gerek.

Birçok İslami camia üniversiteleri ihmal ediyor. Üniversite öğrencilerine hitap edemiyoruz. Gençler batıl yollara sapıyor. Kirli eller gençlerin elinden tutuyor. Liseden temiz gelen bu gençler, ne yazık ki çok azı dışında özünü kaybediyor.  Sonra da dinden uzak, örfünden uzak, aile hayatı olmayan, gayri ahlaki bir hayatı benimseyen tipler devletin en önemli kademelerini işgal ediyor. Ve halk veryansın ediyor… Bu devlet ne zaman İSLAMLA, ÖZ DEĞERLERİMİZLE BARIŞACAK DİYE HALK SORUYOR. Devleti toplumun değerleri ile barıştıracak olan tek güç üniversitelilerdir. Ama ne yakız ki siz de görüyorsunuz üniversiteli öğrenciler emin ellerde yetişmiyor. Cumhurbaşkanının DİNDAR NESİL söylemi bu yüzden havada kalıyor.

İçkili şenliklere izin veren rektörlere acilen soruşturma açılmalıdır. ARKADAŞ ÜNİVERSİTEYE İÇKİLİ GELMEK DİSİPLİN SUÇU İKEN SEN NASIL OLUR DA ÜNİVERSİTEDE içkinin içilmesine izin vereceksin ve destekleyeceksin. Aynı rektörler, İslami anlamda bir araya gelip de kulüp kuran, danışman hoca ayarlayan gençlerin önünü kesiyor. Kulüplere rehberlik eden öğretim görevlilerini dolaylı veya direk tehdit ediyor. Ve bu kulüplere rehberlik, danışmanlık yapan hocaları istifa ettiriyor. İşte bu duruma itirazımız var arkadaş. Sen batıla göz yumacan, hakkı ise karartacak, önünü tıkayacaksın öyle mi? Buradan Salihlere çağrı yapıyorum ve diyorum ki lütfen üniversiteleri temiz ellere emanet edin. Allah korkusu olan insanları iş başına getirin. İçkiyi, fuhşu destekleyenleri, ekini ve nesli ifsat edenler olarak değerlendirip önlerini kesmek gerekiyor. Yoksa bu ülke sermayesini ateşe atan adama benzer.

Üniversitelerin Allah`ın boyası ile boyandığı günlere kavuşmak dileği ile….

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar