Mehmet Zülfi Tan

Küfür Tek Millettir

18.04.2024 01:00:14 / Mehmet Zülfi Tan

“Küfür tek millettir.” Bu hadisi aklımıza kazımalıyız. Duvarlarımıza yazmalıyız. Okullarımızda öğretmeliyiz. Sohbetlerimizde anlatmalıyız. Onunla yatıp onunla kalkmalıyız. Küfür tek millettir.

7 Ekim’de, HAMAS, kendi işgal edilmiş topraklarını kurtarmak için bir operasyon başlattı. Bütün dünya tarafından kabul edilen bir sisteme göre orası işgal edilmiş topraklar. Dolayısıyla orası Filistin toprağıdır.  Bu toprağı israil işgal etmiş. Bu işgal edilmiş toprağını kurtarmak Filistin’in hakkıdır. Ama bu hakkı kullanmak onlara yasak. İşgale karşı direnmek yasak. İşgali sonlandırmak için saldırmak yasak. Ki bunu yapan HAMAS’a karşı bütün batı israilin arkasında yer aldı. Küfür, tek millet olduğunu gösterdi. Oysa daha bir yıl önce aynı durumu yaşayan Rusya-Ukrayna meselesinde Batı, Ukrayna’nın yanında yer almış. Bütün yardımlarını seferber etmiş, Rusya’ya ambargo üstüne ambargo uygulamıştı. Ama mesele Müslüman bir halk olunca, hemen küfürde birleşip haksız da olsa israilin arkasında saf bağladılar.

Aynı durumu İran için de yaptılar. İşgal rejimi başka bir ülkenin elçiliğini vurdu. İleri gelen askeri yetkililerini öldürdü. Bu bütün uluslararası hukukta savaş sebebidir. Bunu yapan ülkeyi bütün ülkelerin kınayıp suçlaması gerekirken, terör rejimi israil yaptığı için ses çıkarmadılar. Karşıdaki bir İslam ülkesi olduğu için de Müslümanlara destek vermediler. Küfrün tek millet olduğunu bir kez daha bize gösterdiler.

Ey efendiler, aklımızı başımıza alalım. Bu yaşananlardan ders çıkaralım. Bu Batılı barbarlar ne Sünni’mizi ne de Şii’mizi severler. İkimize de düşmandırlar. Birimize en az diğeri kadar düşmanlar. Bunu bütün hal ve hareketlerinde görüyoruz. Bütün kararlarında algılıyoruz. Bosna'da, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, İran’da ve Türkiye’de örneklerine çok rastladık. Yüzde yüz haklı olduğumuz bir meselede sadece karşı taraf onların dininden olduğu için batı hemen karşı tarafta yer alıyor. Dolaysıyla her zaman bunu bize göstermişler ki, küfür tek millettir.  Bunun Yahudi’si, Hristiyan’ı, Budist’i, dinlisi dinsizi fark etmez. Vicdan ehli halkları parantez içine alıyorum.

Hal böyle iken Müslümanlar ne yapmalı? Elbette onlar da hak ve hukuk çerçevesinde birbirine sahip çıkmalı. Küfür milleti karşısında iman milletti bloğu oluşturmalı. Birbirlerini bu azgınlara yem etmemeli. Aralarındaki ufak tefek meseleleri asli hatalar gibi görmemeli. Bir tarafta varlık ile yokluk arasında bir tercih yapılırken, diğer tarafta ise bir çıkar meselesi tercihi yapılmakta. Hal böyle iken küçük çıkarlar için birliği bozmak akıl karı değildir.

Ya birleşip bölüşeceğiz ya da ayrılıp bölüneceğiz. Bölündükçe de zayıflayıp ehli küfre yem olacağız.

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar