Mehmet Zülfi Tan

İŞGAL REJİMİ DÜNYA BARIŞINA TEHDİT

04.04.2024 01:00:00 / Mehmet Zülfi Tan

İşgal rejimi bölgede uyguladığı devlet terörü ile dünya barışına bir tehdit oluşturuyor. Batıdan ve özellikle Amerika’dan aldığı sonsuz destek ile hadsiz bir şekilde savaş suçları işliyor. Birleşmiş Milletlerin aldığı kararları hiçe sayarak kör topal olan bu sistemi de felç ediyor. Dünyanın ne kadar barışı sağlayan kurumları varsa hepsini ayaklar altına alıp çiğniyor. Dünya barış sistemini yerle bir ediyor. Şu anda dünyada hiçbir ülkenin bu sisteme inancı kalmamış.

Bundan ayrı olarak dünya milletleri arasında geçerli olan teamüllere de meydan okuyor. Bir gün bir ülkenin başkentine, diğer gün askeri noktalarına, öbür gün konsolosluğuna, yardım kuruluşuna saldırıyor.  Bir ülkenin konsolosluğu o ülkenin namusudur. Buraya saldırmak savaş sebebidir. Bir ülkenin başkenti onun kalesidir. Bunlara saldırmak savaş sebebidir. Ama dünyanın hiçbir ülkesinden de ses gelmiyor. Arkadaş sen nasıl böyle fütursuzca saldırısın, dünyanın uyduğu kuralları nasıl böyle çiğnersin diyemiyor. Bu canavara ses çıkarılmadıkça canavar ejderhaya dönüyor. Ve insanlığı 3. dünya savaşına hızla sürülüyor. Kendisinin bir gıdımlık canı var ama cürmü bütün dünyayı yakacak kadar.

Artık bu canavara dur denilmeli! Mesele Filistin’i aşıp dünya savaşına doğru evrilmeye gidiyor. Suriye’ye saldırmak, Şam’ı bombalamak, İran Konsolosluğunu bombalamak, İran komutan ve askerlerini öldürmek, Lübnan’a saldırmak… Bunların hepsi savaş sebebi suçlar. Ama kimse ses çıkarmıyor. Kukla devletler sessiz, batılı devletler sessiz. Adeta hepsi İsrail’in uşağı, emir eri gibi olmuşlar. Hele Amerika tam bir köle!  İsrail'in parası bitiyor hemen para gönderiyor, silahı bitiyor hemen silah gönderiyor, askeri bitiyor asker gönderiyor. Hâlbuki ülkesinde insanlar perişan. Sokaklar evsizlerle dolu. Ama olsun yeter ki İsrail ayakta kalsın. Amerika yıkılsa da yıkılsın. Aç kalsa da aç kalsın.

Durum o hale geldi ki uluslar arsı sistem çöktü. Herkes başının çaresine bakmak için silahlanma yarışına girdi. 3. dünya savaşının ayak sesleri geliyor.

Bütün fitnenin başı terör devleti israil’dir. Dünya bu urdan kurtulmaz ise çok yakında dünya savaşı kapımız çalacak. Dünya barışı için en büyük tehdit israil terör rejimidir. Tamam anladık Filistin için bir adım atmayacaksınız, bari dünya barışı için bir adım atın da bu ateşi söndürün. Yoksa bütün dünya bu ateşte yanacak.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar