Mehmet Zülfi Tan

Bu savaşta olamaz denilen ne varsa oldu

21.03.2024 01:00:00 / Mehmet Zülfi Tan

Bu öyle alçak bir savaş ki, bunu da yapamazlar denilen ne varsa yaptılar. Allah’ın lanetlediği bu aşağılık kavim, insan olmadığını insanlığa bir daha gösterdi. Tarihte hangi ülkeye gitmiş ise oradan sürülmüştür, bu savaşta oradan sürülmesinin bütün sebeplerini bize gösterdi.

Evet, bu bir savaş. Evet, savaşta insanlar öldürülür. Ama savaş ile alakası olmayanlar öldürülmez.

Savaşta çocuklar öldürülmez deniliyor bu alçaklar binlerce çocuk öldürdü.

Savaşta kadınlar öldürülmez deniliyor bu caniler binlerce kadın öldürdü.

Savaşta sivillere zarar verilmez deniliyor bu vahşiler sivilleri özellikle öldürüyor.

Savaşta mabetlere dokunulmaz deniliyor bu soysuz bütün mabetleri yıkıyor.

Savaşta hastanelere dokunulmaz deniliyor bu barbar hastaneleri içindekilerle beraber yok ediyor.

Bırakın sağları, ölüleri bile rahat bırakmıyor. Mezarları açıp cesetleri çalıyor. Bütün mezarları tahrip ediyor. Buldozerlerle altını üstüne getiriyor.

Kuvözde bulunan bebeklerin elektriğini kesiyor. Hastaneyi boşaltıp bebekleri kuvözlerin içinde ölüme terk ediyor. Bunu hangi vicdan yapabilir? Ancak vicdanı kurumuş, şeytanın askerleri bunu yapar?

Kendince güvenli-güvensiz diye ayırdığı bölgelerden güvenli yerleri de yok ediyor.

Bu artık bir savaş değil, bir soykırım. Ne yazık ki dünya da seyrediyor. Vicdan ehli her gün sokaklarda ama elinde imkân olan iktidar ehli ise bir şey yapmıyor. Zannediyorlar ki bu savaş secdece Gazzelilerin savaşı! Hayır, vallahi bu savaş artık insanlığın savaşıdır. Ya insanlık insani değerlere sahip çıkıp bu savaşa en azından bundan sonra engel olur ya da bütün değerleri ayaklar altına alacak yeni bir vahşi sistem kurulur. Şu anda görünen o ki herkes yeni vahşi sisteme evet demiş. Gazze savaşından sonra yeni savaşlar olacak. Belki de bir dünya savaşının ayak sesleri geliyor. Çünkü bütün dünya artık kendini güvende hissetmiyor.  Herkes tetikte. Sıranın ne zaman kendisine geleceğinin hesabını yapıyor. Bu sessizliğin sebebi budur. Ama merak etmesinler Gazze savaşından sonra sırayla hepsini vuracaklar. Önce Lübnan, sonra Ürdün, Suriye, Irak ve Türkiye. Kimse hayal görmesin. Bu pısırıklığın faturası bu ümmete çok ağır olacak. Yeni bir haçlı seferi başlatacaklar. Koçbaşını da Yahudiler çekecek.

Bu savaşta ümmete liderlik yapacak pozisyonu kaçıranlara yazık. Tarihte şanla hatırlanacak bir duruşu ortaya koyamayanlar kendilerine yazık ettiler. Gazze için çıkarlarından vazgeçemeyenler Kudüs sevdasını da unutsunlar. Ne İran ne de Türkiye bu konuda gerekeni yaptı. Herkes bu savaşı nasıl ülkemden uzak tutabilirimin hesabını yaptı. Hâlbuki savaştan kaçarak savaş önlenmez.

Evet, bu savaş yeni bir çağın başlangıcı olacak. Ne yazık ki düşman için bu kadar da olmaz dediğimiz ne varsa yaptılar da Gazze’nin dostları ne yaptılar……… onlar da ‘dostlar bunu yapmaz’ dediğimiz şeyleri yaptılar…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar