Mehmet Gülsever

Sulanmışlığa kıvam oldu HÜDA PAR

01.05.2023 04:00:35 / Mehmet Gülsever

İktidar olmak zordur. İktidarda kalmak daha da zordur. Defalarca üst üste seçim kazanmak elbette en zor olanı… Zira iktidar yıpratıcıdır. Mental ve fiziksel yorgunluk getirir. Başkaca “merkezlere” mahkûm olmak ve memnun etmek merkezinizden sizi uzaklaştırır. Üzerine inşa olunduğunuz tabanınızdan uzaklaşırsınız. Diliniz evrilir. Ve en kötüsü bu dezenformasyonu kanıksar ve benimsersiniz. Ancak halk alışmaz; görür ve değerlendirir.

İşte AK Parti bu yıpranmışlıkla seçime girdi ve seçimin “sath-ı” da “maili” de bitmek üzere.

İşte bu sıkışmışlık içerisinde HÜDA PAR  iktidarın bu yıpranmışlığından bir pay yüklenme ve tabanından bir tepki alma pahasına AK Parti ile bir seçim ittifakına girdi. Yani taşın altına gövdesini koydu. Zira doğuda ateşten gömlek, batıda çividen ayakkabı giymekti…

Tabi dağa, okyanusun o yanına, Anadolu’nun “Batı” yakasına, darbeye, “derebeye” angaje ve iltisaklı bilumum şerbetliler ayıplarını örtercesine kızılca kıyameti kopardılar. Onlar bağırıp saldırdıkça HÜDA PAR’ın berrak rengi daha çok belirginleşti. HÜDA PAR atılan çamurları dürüstlük suyu ile yıkadıkça berrak yüzü daha da berraklaştı, öncesinden oluşmuş tozlar da silinmiş oldu. Öyle ki halkımızın tamamının HÜDA PAR’ı tanımasına ve teveccüh etmesine hizmet etti bu “angaje” ve “iltisaklıların” hezeyanları.

Tabi son günlerde kendilerine yanlış akıl verenler biraz akıllandılar. HÜDA PAR’a yaradığını anladıkları kara propagandalarını minimize etmiş gibiler.

Esas tartışılan soru şu; HÜDA PAR AK Parti’ye ne kattı? Elbette ki meseleyi geçmişin rakamları üzerinden okuyanlar doğru analiz edemezler; nitekim etmiyorlar. HÜDA PAR girişte durumunu özetlediğimiz AK Parti’ye kıvam kattı. Kıvamına getirdi. Pişmişine su katılmış, tadı kısmen kaçmış, yağı eksilmiş yemeğin tadı tuzu ve kıvamı oldu HÜDA PAR.

Zira AK Parti’nin üzerine oturduğu ve dilinden, duygusundan, tarzından, sokağından uzaklaştığı hem Kürt mahallesinin hem de dindar mahallenin yüreğine su serpti. Çünkü bu iki mahallenin de ülkede en gerçekçi ve en içten dili, duygusu, gözü ve kulağıdır HÜDA PAR. Gerek İslami referanslarıyla gerekse Kürt meselesinin merkezinde ve çözümündeki en önemli ve gerçekçi aktör olması hasebiyle bu ittifak bu iki mahallenin havasını değiştirmiş, karabulutlarını dağıtmıştır. Ve bu ittifak şirazesi kaymak üzere olan ve beraberinde duygusal kopuşları da getirecek olan bir kaos sürecini akamete uğratmıştır.

  Gerek gezi, darbe girişimi, deprem, Ukrayna-Rusya savaşı, pandemi gibi memleket ve dünya için asrın felaketleri niteliğindeki olaylar, gerekse cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getirdiği zorunlu ortaklıkların dayatmaları ve gerekse eskimiş ve yıpranmışlığın doğurduğu dejenerasyon iktidarın tüm kazanım ve başarı hikayelerinin hazin sonu olabilirdi. Ancak doğudan batıya, güneyden kuzeye saha bize Kürtlerin ve dindarların temel meselelerine hiçbir kesimi incitmeden ve ürkütmeden birleştirici, yapıcı ve mutedil duruşuyla HÜDA PAR’ın bu algıları dağıttığını ve AK Parti’nin eksen kayması iddiasını çürüttüğünü göstermektedir. Üstüne bir de AK Parti’nin dev proje ve ekonomik hamlelerini eklediniz mi, bu ittifakın büyük bir kazanım olduğu görülecektir elbet.

Elbette bu süreç seçim sonrasında daha da belirginleşecektir ve bu yemek tadı, tuzu ve kıvamı ile bir lezzete dönüşecektir. Adı geçince bile şer ve nifak odaklarını bu kadar ürküten HÜDA PAR’ı bir de meclise girince görmeyiverin…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar