M. Zülküf YEL

Siyonizmin Kalesi Çatırdıyor

19.06.2024 01:00:00 / M. Zülküf YEL

7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonuyla, Siyonizmin surlarında; “mukaddes mi mukaddes” bir gedik açılmıştı. Aziz ve Celil olan Allah’ın yardımı ile o gedik gittikçe genişledi. Ve gelinen nokta itibariyle; Siyonizm kalesi çatırdamaya ve siyonizmin surları yıkılmaya başladı. Şanlı direniş ve küresel intifada; insanlık ailesinin düşmanı siyonizmi ciddi bir handikap içerisine soktu. Siyonizmin bu denli köşeye sıkışmasında büyük emeği olan özgür dünya, süreci sonuna kadar takip etmelidir. Siyonizm denilen canavar, mazlum çocukların ve sivillerin kanını dökmekten el çekinceye kadar, alanları terk etmemelidir. Siyonizm, özgür dünyanın ve küresel intifadanın iradesine yenilmeye mahkûmdur.  Filistin Direnişi ilk günkü gibi direnişe ve soylu savaşına devam etmektedir. İsrail cephesinde, emperyalistlerin tüm desteğine rağmen, işler her geçen gün daha fazla kötüye gidiyor. Sokak gösterileri, siyasi istikrarsızlık ve uyumsuzluk; asker-siyaset çekişmesi, ekonominin dibe vurması; israil’e verilen sınırsız desteğin ABD ve İngiltere için çok ciddi maliyetlere dönüşmesi gibi nedenlerden dolayı; terör örgütü israil’i, çıkmaz bir sokak ve karanlık bir tünel beklemektedir. Siyonizm, bütün dünya nezdinde her açıdan itibar ve prestij kaybına uğramıştır. Neredeyse bütün insanlık ailesi Siyonizm karşısında ortak bir cephe oluşturmuştur. İşte bu cephenin faaliyet alanını her geçen gün daha etkin hale getirmek gerekir. Lübnan’ın, israil olarak tabir ettikleri işgal altındaki Filistin topraklarına dönük operasyonları, artık neredeyse savaştan bir önceki merhaleye gelmiş ve bu cepheden Siyonistler iyice sıkışmıştır. Özellikle Yemen’in operasyonları, Siyonistleri ciddi bir sıkıntıya sokmuştur. Artık ciddi olarak inisiyatif alma zamanı gelmiştir.

Bazı siyasetçilerin dile getirmiş oldukları bir hakikat ve endişeyi tekrar hatırlatmakta fayda görmekteyiz:

Toprakları, Arz-ı Mev’ud hezeyanları içerisinde bulunan ülkeler, siyasi körlüğü bırakmalı ve başlarını devekuşu gibi kuma gömerek, ısrarla hakikatleri görmeme saçmalığından vazgeçmelidir. Siyonizm ile yüzleşme cesaretini gösteremeyeneler, Siyonist canavarla yüzleşen yiğitlere her türlü desteği vermelidir. Eğer Siyonizm ileri cephede durdurulamazsa, bu gün Gazze’de patlayan bombalar yarın sizin başkentlerinizde patlayacaktır. Hazır böyle bir cephe açılmış iken, sizin topraklarınızı kendi malı olarak gören siyonizmi, tarihin karanlık sayfalarına gömünüz. Filistin direnişine yardım edin ki; Direniş, ortak düşmanı Gazze’nin kumlarına gömsün.

Bu gün ayağa kalkmayan herkes, yarın Siyonizm’in saldırganlığının ve vahşetinin muhatabı olup bedel ödemek zorunda kalırsa, sadece ve sadece kendini kınasın.

Çevremizde meydana gelen olaylara; hem Müslüman olarak hem de insan olarak kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Özellikle küreselleşen dünyada, dünyanın herhangi bir yerindeki kötülük ve zulüm bizim sahillerimizi de er geç döver. O halde kötülük kaynağında kurutulmalı ve kötülükle her yerde mücadele edilmelidir. Siyonizm, mutlak kötülüktür. O halde yeryüzünün her noktasında mutlak kötülük ile mücadele etmek ve yeryüzünün şeytanını taşlamak, her özgür insanın en temel vazifesidir.

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar