M. Ziya Gümüş

AK Parti mi AKEPE mi?

14.04.2021 08:01:06 / M. Ziya Gümüş

Köşe yazanların bir görevi de toplumu izlemek, toplumsal hastalıkların tespitinde ve acil vakalarda köşelerindeki 112 butonuna basmaktır. Böylece yazarlar, toplumsal hastalıkların tedavisine katkı sağlarlar.

“AK Parti-AKP tefriki veya tasnifi fakire aittir. Tarif tasnifi yapanındır. Bundan 8 yıl mukaddem şöyle tanımlamıştım: AK Parti'yi Erdoğan'dan yani ruhundan sinsice kopartmaya çalışanlara AKP'li denir” demiş Salih Tuna…

Tanım çok basit gibi gözüküyor ama milletin kafası epey karışık diyebilirim. En azından benimki öyle…

112 butonuna bastığımızda kapıya gelenin AK Partili mi yoksa AKEPE’li mi olduğunu bilemez olduk. Gerçekten ortada kafa karışıklığı bir durum var. İktidarda AK Parti mi var yoksa AKEPE mi? Yoksa kakaolu helva gibi iktidarda AKEPE soslu bir AK Parti mi var?

Güvenlik soruşturmalarıyla ilgili çok yazı okumuş, çok yorum dinlemişsinizdir. Bunun ayrıntısına girmeyeceğim ama bir cümleyle güvenlik soruşturmalarının, hak gaspı ve bir geleceğin çalınması olayı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu kanunun meclisten geçirilmesiyle alakalı futboldan bir örnekle yaklaşmak istiyorum. Bu durum, maçın en kritik anında, 90+4’te rakip futbolcuyu ceza sahasında açık ve kasti bir faulle düşürüp rakip takıma bir penaltı kazandırmak gibidir. 19 yıldır siyaset sahasında top koşturan tecrübeli AK Parti, böyle bir faulu yapamaz, diyorum. E o zaman bu faulu AKEPE mi yaptı? Diye soracaksınız… Yine kafa karışıklığı!

Yoksa iktidarda AK Parti ile AKEPE güreşi mi var? Galip gelen istediğini yapıyor?

İstanbul sözleşmesini kim kaldırdı? Sorusunu birçok kişi AK Parti diye cevaplayacaktır. Ayasofya Camii Kebir İmamı Mehmet Boynukalın’ı kim görevden aldı? Sorusunu da AKEPE mi diye cevaplayacağız? Ortada karışık bir durum var gibi gözüküyor…

AK Partinin genç evliler için bir şeyler yapmak istediğine inanıyorum ama görünen o ki AKEPE buna engel oluyor? Yine kafa karışıklığı!

“Ülke artık yönetilemez durumda” şeklinde bir şikâyet sizin kulağınıza da gelmiştir. Acaba bununla; “Bir köyü iki muhtar, bir şehri iki vali, bir devleti de AK Parti ve AKEPE şeklinde iki parti yönetemez” sözüne mi işaret ediliyor?

Sahadan edindiğim bir izlenimime de burada yer vermeliyim; millet AKEPE’den bıkmış, AK Partiyi özlüyor.

Geçen gün bir vatandaşla siyaseti konuşuyorduk. Bana şöyle dedi: “Bugüne kadar AK Partiden hiç şaşmadım. Kuruluşundan beri AK Partiye oyumu verdim. Artık AK Partinin haksız davranışlarını görüyorum…

Aslında o da AK Partiye olan özlemini farklı bir şekilde dile getiriyordu. Bizimkisi farkında değildi ama aslında AKEPE’den şikâyetçiydi. Biraz da ekonomiden şikâyetçiydi. Kafası karışık olduğu için meseleyi tam çözemiyordu.

Bir vatandaşla daha görüşsem AK Parti büyülenmiş diyecek muhtemelen.

AK Parti ile AKEPE arasında bir doku uyuşmazlığı olduğu da bir gerçek. Her bir entegrasyon girişimi enflasyona bir pompa vuruyor…

Mesele dedelerimizin anlattığı Kemalê pêşî û Kemalê duduwa gibi bir mesele oldu bu…

Yoksa kafanızı mı karıştırdım? Welat (Ülke) karışmasın da karışan kafamız olsun…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar