M. Ziya Gümüş

Yazarların Hammaddeleri CHP ve AK Parti

07.04.2021 07:00:39 / M. Ziya Gümüş

Amirallerin bildirisiyle ilgili yazılar okumaktan sıkılmışsanız buyurun buradan devam edelim…

Köşe yazanlar her zaman kendilerine “Yarın-gelecek hafta ne yazsam?” sorusunu sorarlar. Şu cümleyi çok okumuşluğum vardır: “CHP var olduğu sürece köşe yazarları yazı yazmakta sıkıntı çekmezler”…

Görünen o ki artık AK Parti de köşe yazarlarının hammaddesi…

 Yazımı yazmadan önce gündeme şöyle bir göz atayım, diye bilgisayarımı açarken watsaptan bana bir bildirim geldi. Bir arkadaşım bana bir link (bağlantı) atmıştı. Prof. İhsan Süreyya Sırma ile bir röportajdı bu. Videoda bir gazeteci “Müslümanlar AK Parti döneminde İslami açıdan daha iyi bir konumda mı?” sorusunu soruyor, Prof. İhsan Süreyya Sırma’ya…

Hoca “Bunu ne kadar yayınlarsınız bilmiyorum, belki sansür uygulayacaksınız ama” diye gülümseyerek başlıyor konuşmasına. Sonra da uzun bir cevap veriyor:

“Müslümanlar AK Parti döneminde çok daha fazla rahata kavuştular, seküler oldular, dünyevi oldular. 15 sene önceki İslamî şuuru kaybettiler”…

Tam burada araya girip “Tamam da dünyevileşmişlerse, İslami şuurlarını kaybetmişlerse suç AK Parti’nin mi?” Sorusunu sormak isterdim. Ama gazeteci sormuyor, İhsan Hoca devam ediyor:

“İnsanlar Kur’an’da bahsettiğimiz İslam’dan uzaklaştılar. Dünyaya daldıkça dini unuttular. Bir şekilde bunu telafi etmek lazım. Müslümanlar seküler olunca güzel evler yaptılar. Güzel bahçeler yaptılar. Lüks arabalar aldılar ama hiç biri kitap almıyor. Müslümanlar kitap almaz oldular. Başka çevreler kitap okuyor ama Müslümanlar okumuyor. Okumayınca da İslam’a aykırı durumlar oluşuyor.”

Burada yine araya girer: “Tamam da hocam AK Parti mi ev al kitap alma, diyor? Millet okumuyorsa AK Parti’nin suçu ne?”  diye yine sorardım. Ama gazeteci dinlemeyi tercih ediyor.

İhsan Süreyya Hoca devam ediyor: “Bakın size bir örnek vereyim; bundan 20 sene önce Müslümanlar arasında boşanma pek olmazdı. Ama şimdi evlenen her çiftten 7-8’i boşanıyor. Çünkü İslam’ı bilmiyorlar. İslam’ı bilmeyince dünyevi olarak bakıyorlar. Kız şunları şunları isterim, anan-babanla yaşamayacaksın, diyor. Oğlan da ben üniversite mezunu isterim diyor. Yani olaya dünyevi bir gözle bakıyorlar, İslam’ı unuttular.”

Burada yine araya girer ve “Hocam AK Parti mi onlara İslam’ı unutun, dedi? Diye sorardım. Ama gazeteci dinlemeyi tercih ediyor.

İhsan Süreyya Hoca sözlerini şu cümleyle bağlıyor: “Böyle giderse felaket olur” diye düşünüyorum. Aha burada ben de İhsan Hoca gibi düşünüyorum…

Doğrusu bir aile felaketiyle karşı karşıya olduğumuz bir gerçek. Bunun sorumlusu AK Parti mi? İstanbul Sözleşmesi mi? Cins kadın dernekleri mi? Daha isimlerini bilmediğimiz anlaşmalar mı? İzlenen sosyo-politik ve ekonomik politikalar mı? O da ancak bir sosyoloji laboratuvarında sosyolojik bir tahlil sonucu anlaşılabilir…

Muhabir burada araya giriyor. Anlaşılan o ki Hoca onu ikna etmiş ve bir sorunun olduğunu ona kabul ettirmiş. Muhabir; “Peki hocam, sorunun çözümü nedir?” diye soruyor. Hoca şöyle cevaplıyor: “Müslümanların önce dinlerini öğrenmeleri lazım. Peygamberi öğrenmeleri lazım. Müslüman gençliği futbolcuları tanıdığı kadar sahabeyi tanımıyorlar. Peygamberi tanımıyorlar. Peygamberin mücadelesini bilmiyorlar…”

Burada yine araya girer hocayı bulmuşken Peygamberin mücadelesinin ne olduğunu sorardım. Hoca biraz sinirlenerek ve kızarak devam ediyor:

“Kur’an-ı hele Kur’an-ı hiç bilmiyorlar. Açıp okumuyorlar. Böyle olunca da tamamen dünyevi bir hayat geçiriyorlar. Telefonla internetle sabaha kadar vakit geçiriyorlar. Hayatları böyle geçiyor. Onun için tekrar okumaya dönmeleri lazım, diye düşünüyorum.” Diye bitiriyor. Prof. İhsan Süreyya Sırma.

 Bilmiyorum artık siz ne diye düşünüyorsunuz? Yoksa zihniniz amirallerin bildirisiyle mi meşgul?

Her şeyi boş verelim, Hocanın dediği gibi okumamıza dönelim.

Nasıl bir okuma? Rabbinin adıyla oku! Boş okuma!

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar