Kenan Çaplık

NAMAZ ÇALIŞTAYI

25.09.2021 07:00:06 / Kenan Çaplık

Kur'an Nesli Platformu, kurulduğu 2011 yılından beri, yeni neslin Kur'anî bir bilinçle yetişmesi için büyük gayretler sarf ediyor. Yeni neslin maddi-manevi bunalım girdabına sürüklendiği bu karanlık asırda; Kur'an'ın rehberliğinde yeni neslin yetiştirilmesinin hedeflenmiş olması, bu platformun ne kadar da ulvi bir amaca sahip olduğunu göstermektedir.

'Kur'an Pınarı' sınavlarıyla insanımızın, özellikle gençlerimizin Kur'an ilimlerine yönelmelerinin ve Kur'an'ın mesajının anlaşılması noktasında büyük bir çalışma başlattı. Türkiye'nin her yanında bu sınavlara müthiş bir ilgi oldu. On binlerce genç bu sınavlar vesilesiyle Kur'an ile yeniden tanıştı. Bu sınavlarla Kur'an'ın okunması, anlaşılması ve kavranması noktasında gençler büyük bir çalışma ve araştırma sürecine girdiler. Hedeflenen de Kur'an'ın yeniden okunması ve mesajının yeniden hayatın merkezine oturtulması idi.

'Hayat Namazla Güzeldir' programlarıyla çocukların namaz bilinciyle yetişmesi amaçlandı. 2017 yılından beri 6-10 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştirilen bu programlarla binlerce çocuk namaz bilincini edinmek ve bir ömür boyu namazı kılmayı alışkanlık haline getirmek için bu programlara katıldı. Ülkemizin birçok yerinde yaz aylarında gerçekleştirilen bu güzide programlar çocuklar ve aileleri tarafından büyük bir beğeni takip edildi.

Kur'an Nesli Platformu, Ramazan ayılarında; güzel Kur'an okuma yarışmaları ve halka açık Kur'an tilavetleri gerçekleştirdi. Kur'an-i Kerimin;  her yerde, her zaman ve herkesin gündeminde olması gerektiği bilinciyle bu programları tertip etti. Bu programlar büyük bir ihtiyaca cevap verdiği gibi büyük bir heyecanla da takip edildi. Bu tür programlarda karşılaştığım ve katılımcıların dile getirdiği en büyük temenni ise bu ve benzeri organizasyonların daha sık yapılamasıdır.

Kur'an Nesli Platformunun 2019'dan beri gerçekleştirdiği 'Namaz Çalıştayı' ise bu alanda, ülkemizde gerçekleştirilen ilk ve en önemli organizasyondur. 2019'daki çalıştaya birçok âlim, akademisyen ve STK temsilcisi katıldı. Namazın önemi, müminler açısından vazgeçilmezliği ve yeni neslin namaz hususunda bilinçlendirilmesine yönelik tebliğler sunuldu. 2020'de Covid-19 salgını dolayısıyla on line olarak gerçekleştirildi.

Bu Cumartesi üçüncüsü düzenlenecek olan 'Namaz Çalıştayı' yine salgın tedbirleri kapsamında on line olarak gerçekleştirilecektir. Birçok âlim, akademisyen ve ilgili yazarların katılması beklenmektedir. Yeni neslin derdine çare olabilecek tek reçetenin, Âlemlerin Rabbi olan Allah'a yönelmenin adı olan NAMAZ'dır. Namaz ibadeti, yeni neslin eda etmesi gereken gerçek gayesi olmalıdır. Bu toplumun yeniden inşası ve şahsiyetli bir duruş sergileyebilmesi, ancak namaz ibadetiyle mümkün olacaktır.

Bu çalıştayla; namaz bilincinin yeniden oluşturulması ve her daim diri tutulması hedeflenmektedir. Peygamber efendimizin 'Gözümün nuru namaz' dediği böylesi bir ibadetin yeni neslin öğrenmesi, eda etmesi ve asla terk etmemesi gereken bir ibadet olduğu bilinmelidir. Namaz, insana onur ve şahsiyet kazandırdığı gibi topluma huzur, güven ve onurlu bir duruş sergilenmesine de vesile olmaktadır.

Bu Namaz Çalıştayı’nın, yeni neslin inşasına vesile olmasını, toplumun namazla yeniden ihya olmasına zemin oluşturmasını niyaz ediyorum.

 

İlgili Haberler Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar