Dr. Lokman Aydoğdu

Bir Belediye Başkanının Uyması Gereken Adabı Muaşeret Kuralları

09.02.2024 01:00:55 / Dr. Lokman Aydoğdu

Bir belediye başkanı sadece seçim öncesi değil seçildikten sonra da devamlı halk ile iç içe olmalı. Şehrin kokusunu bilmeli halkın problemleri ile yakından ilgilenmelidir.

Bir belediye başkanı kendisinden önceki belediye başkanının başlatıp bitiremediği ama halka faydası aşikâr olan projeleri yabana atmamalı, projelerin üstünde durarak bitirmelidir. Sen yapmadın ben yaptım gibi kısır tartışmalara girmeden halkın faydasına olan tüm projeleri nihayete erdirmelidir.

Bir belediye başkanı şehrin sadece 5 yıl sonrasını değil 50 yıl sonrasını da düşünerek şehrin imarını planlamalıdır. Günü kurtaran belediyecilik anlayışı, seçimlere 2 ay kala yapılan kaldırımlardan ve dökülen asfaltlardan bu halka gına geldi.

Bir belediye başkanının en büyük hedefleri arasında hırsız olarak damgalanmamak yer almalıdır. Kendi ve yakın çevresine göre imar planı çıkarıp çocuklarımızın geleceklerini ipoteklememelidir. Ülkemizde arkasında borç bırakmayıp denk bütçe ile seçime giren tek belediye HÜDAPAR Batman Kayapınar belde belediyesidir.

Mevcut bir belediye başkanı tekrar seçilmek için belediyenin imkânlarını fütursuzca harcamamalıdır. Belediyenin kaynakları halkın hepsinin ortak varlığıdır. Kimsenin babasının malı değildir.

Bir belediye başkanı sadece şehrin alt yapı ve kanalizasyonu ile kendini sınırlamamalıdır. Şehirlerin, ilçe ve beldelerin ekonomik gelişimine katkıda bulunacak iş istihdamını artıracak projelere imza atmalıdır. Örneğin Bingöl’de belediyenin işleteceği bir hazır su fabrikası neden olmasın? Ağrı’da belediyeye ait et ve et ürünlerini işleyecek bir fabrika neden olmasın? Kars kaşarını dünya çapında duyuracak bir kaşar fabrikası Kars Belediyesi kaynakları ile yapılması çok mu zor? Zor değil kardeşlerim. Belediyelerin kaynakları çalınmaz ise hiç bir şey zor değildir. Belli şehirleri, belli ilçeleri devamlı aynı inşaat firmaları yapıyorsa işimiz de geleceğimiz de risk altındadır.

Bir belediye başkanı açıkça ifade etmelidir; adam kayırmacılığa son! Mal üstüne mal biriktirmeye son! Umudu olacağım tüm kimsesizlerin, çaresizlerin, dışarıda kalmışların diyebilmelidir.

Son söz; Vatandaş olarak partizanlığı bırakıp tüm belediye başkanları ve adaylarını hizmette yarıştırmamız gerekmiyor mu? Hizmet yoksa oy da yok. Batman Kayapınar Belde Belediye’sinde 5000 nüfuslu bir yerde kıt kaynaklar ile HÜDAPAR Belediyesi hangi  hizmetlere imza atmış araştırdınız mı?

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar