Siyonist rejimden skandal adım: Mısır reddetti!

Siyonist rejimin, Mısır yönetimini Gazze'nin Refah kenti ve "Philadelphia Koridoru'na" (Selahaddin Koridoru) asker göndereceği yönünde bilgilendirdiği ileri sürüldü.

Ekleme: 28.01.2024 18:07:06 / Güncelleme: 28.01.2024 21:04:36 / Dünya
Destek için 

Hüseyin Aydemir

Sky News Arapça kanalının haberinde, siyonist rejimin, Tel Aviv ile Kahire yönetimleri arasında tansiyonun yükselmesine neden olan Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır hattı "Philadelphia Koridoru" ile Refah kentine sözde asker göndermeye yönelik niyetini dün gece Mısır’a aktardığı iddia edildi.

MISIR KARŞI ÇIKTI

Haberde, Mısır yönetiminin ise siyonist rejimin söz konusu talebine karşı çıktığı kaydedildi.

Soykırımcı Netanyahu ilk olarak 10 Aralık'ta, "Philadelphia Koridoru'nu" işgal edeceklerini açıklamıştı. Aynı ifadelerini aynı ay içinde farklı açıklamalarında birkaç kez daha tekrar eden katil Netanyahu, 30 Aralık'ta, "İsrail Philadelphia Koridoru'nu kontrolü altına almalıdır. Burası bizim elimizde ve bizim kontrolümüz altında olmalı, bunun dışında herhangi bir düzenleme İsrail tarafından kabul edilmeyecektir." şeklinde konuşmuştu.

Katil Netanyahu son olarak 13 Aralık'ta Philadelphia Koridoru ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin kontrolünü sağlamadan Hamas'ı ortadan kaldıramayacaklarını iddia ederek "Gazze'deki Philadelphia Koridoru'nu kontrol altına almadan Hamas hareketini ortadan kaldıramayız." ifadelerini kullanmıştı.