​​​​​​​Viranşehir'de Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu, Filistin’de HAMAS tarafından başlatılan "Aksa Tufanı"na destek vermek amacıyla bir araya gelerek basın açıklaması düzenlendi.

Ekleme: 08.12.2023 15:45:05 / Güncelleme: 08.12.2023 15:49:42 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Cuma namazın ardından Yenişehir Mahallesi'nde bulunan TOKİ Camisinde  bir araya gelen sivil toplum kuruluşları HAMAS tarafından siyonist işgal rejimine karşı başlatılan operasyona destek amacıyla toplandı.

Basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Sık sık sloganların atıldığı basın açıklamasında Filistin'e dua siyonist israil'e lanet sloganları atıldı.

Açıklamayı Viranşehir Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Tekdemir, tarafından okundu.

Tekdemir, "Siyonist israil, haftalardır Gazze’de soykırıma ve katliamlara devam ediyor. Sömürü ve işgal politikalarına karşı direnen Gazze halkına modern dünyanın liderleri olarak kendini niteleyenlerin nasıl vahşileştiğine, insanlıktan ve insani değerlerden nasıl uzaklaştığına tüm dünya halkları şahit oluyor. Arz-ı Mev’ud diye bir hedefle yola çıkmış bulunan Siyonist İsrail ve onun koşulsuz destekçisi olan ABD ve Batı ülkelerine karşı, sadece Müslümanların değil; vicdan sahibi tüm insanların seslerini yükseltmesi, sivil inisiyatifin caydırıcı gücünü etkin kullanması gerekmektedir." dedi.

Siyonist işgalciler, savaş suçlarına her gün bir yenisini daha eklediğini söyleyen Tekmir, "Bunlardan biriside sağlık tesislerinin hedef alınmasıdır. Sağlık tesislerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar hiçbir şekilde insanlığa ve vicdana sığmadığı gibi, uluslararası hukuktaki karşılığı da açık bir savaş suçudur. Bu saldırılar sonucunda yüzlerce sağlık çalışanı yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir. Gazze Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelerin hizmet dışı olduğunu, ekipman, tıbbi cihaz ve malzeme yetersizliğinden dolayı Şifa Hastanesini ve diğer hastanelerin işletmekte zorluk yaşadıklarını belirtti. Ülkemizde faaliyet gösteren sağlık örgütlerinin insani ve vicdani sorumluluklarını yerine getirerek bu saldırılara karşısında seslerinin yükseltmeleri gerekmektedir. Ayrıca ülkemizin Sağlık Bakanlığı Gazze de sahra hastaneleri kurmalı ve her türlü personel ve teçhizat ile ivedi bir şekilde destekte bulunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Tekmir, "Haftalardır devam eden katliamlara her gün bir yenisini ekleyen terörist İsrail’e karşı, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkelerinin ve vicdan sahibi olan herkesin zaman kaybetmeden harekete geçmesinin şart olduğunu belirtiyoruz. Evrensel insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayan; binaları, okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri, yolları, su depolarını vuran, sivil halkı bombalayıp on binlerce kadın ve çocuğu şehit ederek tarihin tanıklık ettiği en büyük vahşetlerden ve soykırımlardan birini gerçekleştiren terör devleti İsrail’e yönelik kınamadan öte adımların gecikmeksizin atılması, İsrail’le devlet düzeyinde ekonomik ve diplomatik tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. "şeklinde konuştu. (İLKHA)