Yazar Kayan: Gazze bize bu çağda Müslümanca nasıl yaşanıp nasıl ölüneceğini öğretti

​​​​​​​Zeytinburnu Kardeşlik Platformu tarafından Gazze'ye destek için düzenlenen programda konuşan Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, "2 milyarlık İslam âleminin yapamadığını 2 milyonluk Gazze yaptı ve ümmetin onurunu kurtardı. Gazze bize bu çağda nasıl yaşanıp nasıl ölüneceğini öğretti." dedi.

Ekleme: 19.11.2023 01:15:05 / Güncelleme: 19.11.2023 01:15:05 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Çok sayıda STK'nın birleşmesiyle oluşan Zeytinburnu Kardeşlik Platformu "Zeytinburnu Gazze ile Yeniden Diriliyor" sloganıyla bir program düzenledi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yoğun katılımla düzenlenen programa ilçe belediye başkanı Ömer Arısoy, Ak Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, HÜDA PAR İlçe Başkanı Naif Damar, birçok STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitimci Şahmerdan Tunç

Kurra hafız Beytullah Özdemir'in Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Zeytinburnu Kardeşlik Platformu adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitimci Şahmerdan Tunç, herkesin imkânı mertebesinde yaşanan zulme karşı çıkması gerektiğini ifade etti.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy

Programda bir selamlama konuşması yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kudüs'ün ilk kıblemiz olduğunu, işgal rejiminin her geçen gün farklı politikalar ile Gazze'yi insansızlaştırmak için çalıştığını söyledi.

Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan

"Gazze, ümmetin onurunu kurtardı"

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, "Sözün bittiği yerdeyiz ama sözümüz bitmedi bitmeyecek. Sözün sahibine siz veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar, son nefesimize kadar Kudüs mücadelesinden. Mescidi Aksa davasından vazgeçmeyeceğiz. Rabbimiz şahit olsun, melekler şahit olsun, insanlık şahit olsun biz özgür Mescid-i Aksa'da secde etmek için kendimizi adadık. Gündeminde Kudüs olmayan her kul engellidir. Bu bilinç ile Allah Kudüs sınavında yardımcımız olsun. Gazze'de yaşananları hüzün ve hicran içerisinde seyrediyoruz. Ancak ben diyorum ki, Gazze kazandı biz kaybettik. Gazze öylesine kazandık ki, Uhud Savaşında 70 sahabesini kaybeden Allah Resulü hüzün ve hicran içerisinde kıvranırken göklerden gelen mesaj, 'üzülmeyin, gevşemeyin! İnanıyorsanız üstün olan sizsiniz' diyor. İşte bu ayetten ilham alarak Gazze ümmetin onurunu, izzetini, namusunu kurtardı. 2 milyonluk Gazze, 2 milyarlık İslam âleminin başını dik tuttu. 57 İslam ülkesinin, İslam İşbirliği Teşkilatının yapamadığını yaptı. Allah yardımcıları olsun." dedi.

"Gazze bize bu çağda Müslümanca nasıl yaşanıp nasıl ölüneceğini öğretti"

Kayan, "Gazze'nin verdiği ruh 8 milyar insanı öylesine etkiledi ki, İspanya'da bir futbol takımının bıraktığı etki, tüm yeryüzündeki gençliği, insanlığı alanlara çekti. İman tazelemek isteyen Gazze'ye baksın. Bu çağda mürşit arayanlar Gazzeli çocuklara baksın. Bu zamanda keramet görmek isteyenler başka yerlerde arayışa girmesin, dönüp Gazze'ye baksın. Gazze mektebi bize çok şey öğretiyor. Gazze müfredatına dikkat edin! Gazze müfredatının içine yeniden bakmalıyız. Şehadet, direniş, adalet, merhamet, erdem, ahlak, insanlık, iyilik namına ne varsa Gazze mektebinde görebilirsiniz. Sizden isteğim, 7'den 70'e Gazze direniş mektebine kaydolmanızdır. Hayatımızın bundan sonrası ile ilgili Gazze zihinlerimize tekrardan hayatın iman ve cihattan ibaret olduğunu gösterdi. Bu çağda Müslümanca nasıl yaşanıp nasıl ölüneceğini bize Gazze öğretti. Bu açıdan yaşadığımız hayatı yeniden analiz ediyoruz. Gazze bizi bize getirdi. Kayıpları, şehitleri var ama üzerimizdeki ölü topraktan bizi kurtaran Gazze'dir. Londra'da 400 bin insan alanlara indi. Washington'da 200 bin insan alanlara indi. Fransa'da, Almanya'da yasak olmasına rağmen yüzbinler hareket halinde. Çünkü onlar yüreklerini Gazze rüzgârına açtılar. Şimdi tüm kapılarımızı, kalplerimizi sonuna kadar Gazze direnişine, rüzgârına açmalıyız. Yeni bir ruha, yeniden silkelenişe, yeniden varoluşa ihtiyacımız var." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler