Diyarbakır'da taziye yemeğine ilişkin karar

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, HÜDA PAR ilçe başkanlığı koordinesinde müftülük, kanaat önderleri ve STK temsilcilerin katılımıyla taziyelerde yemek verilmemesi kararı alındı.

Ekleme: 16.05.2024 22:09:22 / Güncelleme: 16.05.2024 22:12:30 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Taziye evlerinde vefat edenlerin yakınları tarafından verilen taziye yemekleri, ekonomik sıkıntıların yaşandığı günümüzde, taziyelerde verilen yemekler büyük bir mali yük getirmekte.

Yakınını kaybeden, akrabası vefat eden taziye sahiplerinin acısına bir de taziye masrafları ekleniyor.

Taziye masraflarını karşılamak için çoğu zaman borç altına giren çok sayıda kişi bulunuyor.

Bu nedenlerle; Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde İlçe Müftüsü Sabri Erçek, merkez mahallenin 11 muhtarı, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda taziye evlerinde yemek verilmesi geleneğinin kaldırılması kararı alındı.

Program HÜDA PAR ilçe başkanlığı koordinesinde toplandı.

İlçeye bağlı Nakçi taziye evinde yapılan toplantıda, taziye evlerinin sabah saat 09:00’da açılarak, akşam namazı ile birlikte kapanması ve öğle yemeğinin de tamamen kaldırılması kararı alındı.

Toplantıda, taziyelerin 3 günle sınırlı olacağı, sabah 09.00’de başlayıp akşam ezanıyla bitirileceği, taziye yerlerinde yemek verilmemesi ve her mahallede bu işin takibi için mahalle imamı, muhtarı ve mahallenin kanaat önderleriyle bir komisyon oluşturulması kararı alındı.

Yapılan açıklamada, tüm Silvan halkının duyarlılık göstererek bu karara uyması istendi.

Karar, bu hafta Cuma vaaz ve hutbelerinde bütün camilerde halka duyurulacak.

Alınan kararların yazılı levhalar şeklinde tüm taziye evlerine asılacağı belirtildi. (İLKHA)