Yaklaşık 200 bin TL'ye mal olan taziye yemekleri Ağrı'da bir mahallede kaldırıldı

Son zamanlarda meydana gelen zamlardan sonra maliyeti nedeni ile tartışılan taziye yemekleri Ağrı'nın Cumhuriyet Mahallesinde kaldırıldı.

Ekleme: 18.05.2024 18:45:08 / Güncelleme: 18.05.2024 18:55:13 / Röportaj / Ağrı Haberleri
Destek için 

Vefatların ardından taziye evlerinde maksimum 3 gün süren taziyelerde verilen öğle yemeklerinin maliyeti nedeni ile topluluklar tarafından tartışılıyor.

Asgari olarak 150 – 200 bin TL arasında başlayan maliyet nedeni taziye yemekleri taziye sahipleri için büyük bir külfet oluşturuyor.

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan taziye evinde bir araya gelen mahalle sakinleri yaptıkları uzun tartışmaların ardından taziye yemeklerinin mahallede kaldırılması kararı aldı.

Yaptığı konuşmasında il dışında gelen misafirlere yemek ikramı dışında tüm yemek ikramlarının kardırılması kararını aldıklarını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Savaş Altun, "Yaşanan son zamanlardaki zamlardan sonra mahallelilerimiz bir araya gelerek taziye yemeklerini tartıştık. Külfetleri nedeni ile taziye yemeği ikramının kaldırdık. Bir taziye yemeğinin maliyeti 150 bin TL ile 200 bin TL arasında değişiyor. Taziye yemeği maliyetini karşılamak için mahalleli ismini yazdırıyor bir deftere. Taziye bittikten sonra hesaplama yapıldığında kişi başına 2-3 bin TL maliyet çıkıyor. Günü birlik çalışan bazı komşular bunu ödeyemiyordu, ödediği zamanda güç duruma düşüyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için böyle bir karara vardık." dedi. (İLKHA)