İmamoğlu'ndan Özgür özel açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin yeni genel başkanının Özgür Özel olmasının ardından kendisinin de fiili bir eş başkan olduğu yönündeki iddiaya ilişkin yanıt verdi.

Ekleme: 12.11.2023 09:14:15 / Güncelleme: 12.11.2023 09:14:15 / Güncel
Destek için 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, parti kurultayında Özgür Özel'in yeni genel başkan seçilmesi sonrası Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuştu.

İmamoğlu, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kurultay akşamı @ekremedit adlı Twitter hesabından yapılan “Kılıçdaroğlu çekilecek” şeklindeki paylaşıma öfkelenerek çekilmekten vazgeçmesi hakkında, bahsi geçen hesap ile hiçbir ilgisi olmadığını söyleyip, "Ekrem İmamoğlu'nun sağından solundan trolvari bir kavram geçemez" dedi.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Arkamdan hançerlendim" sözleriyle ilgili ise "Hiç alınmadım. Ben gördüğüm eksiği ve hatayı yüze söyleyen bir insanım. 'Ben uçurumdan atlıyorum, siz de arkamdan atlayın' diyecek yol arkadaşı değilim. Kazanmaya odaklı bir yol arkadaşıyım" diye konuştu.

'AKŞENER İLE İTTİFAK KONUŞULMAYA MUHTAÇ'
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'deki lider değişimi sonrası yerel seçimde ittifak konusunda "Bizim için bir şey değişmedi" sözlerini yorumlayan İmamoğlu, "Geleceği düşündüğü anda doğru karar neyse onu verir ve uygularlar. Dolayısıyla benim 'İttifak süreci bitti' diye yorum yapmam mümkün değil. Konuşulmaya muhtaç bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

'PARTİMİZİN BİR GENEL BAŞKANI VAR'
İmamoğlu, Özel'in genel başkan olunca kendisinin de fiili bir eşbaşkanlığının bulunduğu algısı hakkında şunları söyledi:

"Babam bana mesaj attı, dedi ki: “Hayırlı olsun. Ailece bulunduğumuz yere değer katmak için mücadele veriyoruz, sen de bunu layıkıyla yapıyorsun. Devletine, milletine, partine hizmetinde Allah yardımcın olsun. Ben hizmet eden birisiyim. Partimizin bir genel başkanı var: Sayın Özgür Özel. Kim görev yaparsa yapsın, kurumsallığa, kuruma ve kurumun başındaki insana sonsuz saygı gösteren birisiyim. Ben “Değişim” diyen insandım. Ona rağmen divan başkanlığı önerildi. “Çok olaylar çıkacak” denilen yerde çıt çıkmadan kurultay yaptık. Bu saygıyı gördüğüm için dünyanın en mutlu insanıyım. Artık partimizin başında yeni bir genel başkan var. O dönemde de genel başkanımız vardı. Farklı düşünmeme rağmen tek bir noktada kendilerine saygısızlıkta bulunmadım. Bugün de sonsuz saygıyla, genel başkanımın işini yapmasına en üst seviyede destek olurum. Yanında olurum."

Etiketler: