Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden Filistin’e destek yürüyüşü

Filistin direnişine destek vermek ve siyonist işgalcilerin katliamını protesto etmek için Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Sosyal Tesisler önünden başlanan yürüyüşe yoğun katılım gösteren öğrenciler, "Filistin’e destek, siyonist israile lanet" sloganları attı.

Ekleme: 17.10.2023 20:50:04 / Güncelleme: 17.10.2023 21:03:51 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için 

Yürüyüşün ardından üniversite önünde basın açıklaması yapmak için toplanan üniversite öğrencileri, açıklamaya Kur’an-ı Kerim okuyarak başladı.

Hafız Muhammed Emin Sezer’in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Musa Çetin, bir asırdan uzun süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik saldırılarının devam ettiğine dikkat çekti.

Filistin halkının, yalnızca kendi topraklarını savunmadığını aynı zamanda İslam ülkelerinin izzet ve şerefini de savunduğunu belirten Çetin, ”Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki, mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Ve diriliş bir an değil, her demdir! İzzetli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın!” ifadelerini kullandı.

Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır

Siyonizmin, İslam ümmetinin bağrına saplanmış zehirli bir hançer olduğunu söyleyen Çetin, “Hal böyleyken, Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Biz, Kocaeli Üniversitesi Öğrencileri olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz.” dedi.

Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız

Filistin ve Kudüs konusunda her türlü fedakârlığa hazır olduklarını dile getiren Çetin, “Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Canımızla, kanımızla, malımızla ve gençliğimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Evet, buradan, Türkiye’den, Kocaeli’den, Üniversiteden; Selam olsun Filistin halkına! Selam olsun Kahraman mücahitlere! Direnişe ve dirilişe selam olsun!” ifadeleriyle açıklamaya son verdi.

Basın açıklamasının ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan üniversite öğrencilerinden Muhammed İkbal Şit ise Filistin’de yaşanan zulmü dünyaya haykırdıklarını dile getirerek, “Bugün birçok sivil toplum kuruluşu ve öğrenci topluluğuyla birlikte ümmetin ortak acısı olan Filistin için üniversitede toplandık. Öncelikle üniversitenin içinde bir yürüyüşümüz ve ardından basın açıklamamız oldu. Filistin’deki bu zulmü ve eziyeti bütün dünyaya haykırmış olduk. Bunu bir insanlık vazifesi olarak biliyoruz. Çünkü Filistin ümmetin ve insanlığın ortak meselesidir. Filistin sadece Arapların sadece Müslümanların acısı değil bütün insanlığın acısıdır. Geçtiğimiz günlerde ABD’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde üniversite öğrencileri bu insanlık dramını gündeme taşıdı. Bizler de üniversitemizde yürüyüş ve basın açıklaması yaptık. İnşallah bu arkadaşlarımızla Filistin’de bir kez daha toplanıp Mescid-i Aksa’da cemaatle namaz kılabilmeyi Rabbim bizlere nasip eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından üniversite öğrencilerinden Esedullah Kaya’nın Filistinli mücahitlere ve İslam ümmetine yaptığı duayla program son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler