HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Turgut: siyonist israilin anlayacağı tek dil "güç"tür

Filistin halkının mücadelesi ve başlatmış oldukları operasyonun meşru olduğunu söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, HÜDA PAR olarak onların meşru harekâtını ve nefsi müdafaalarının arkasında olduklarını belirtti.

Ekleme: 16.10.2023 18:15:16 / Güncelleme: 16.10.2023 18:30:28 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırılarını protesto amacıyla HÜDA PAR tarafından tertiplenen "Aksa Tufanı"na destek mitingi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Filistinlilerin, vahşete varan siyonist barbarlığı etkisiz hale getirmek için başlattıkları Aksa Tufanı operasyonunun bir halkın kendilerini savunma bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Turgut, bu müdafaanın evrensel hukukta var olan meşru bir yol olduğunu dile getirdi. Turgut, "Bu bir haktır, yapmış oldukları mücadele ve operasyon meşrudur." dedi.  

Filistin'deki Müslümanların; sadece kendi topraklarını savunmakla kalmadığını, aynı zamanda Müslümanların namusunu, izzetini ve şerefini de koruduklarını söyleyen Turgut, izzet ve şeref sahibi olan bütün Müslümanların da Filistinlilere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Turgut, "Geçen haftadan beridir israil, Müslümanları katlediyor ve Gazze'ye bombalar yağdırıyor. Elbette ki Filistinli Müslümanlar da kendilerini muhafaza edecek ve şu an İslam ümmetinin iftihar vesilesi olmuşlardır. Zira daha önce horlanan ve katledilen Filistinlilerin evlatları, şu an her birisi birer kahraman olarak demir kubbe dedikleri şeyi kevgire çevirdiler. Babalarının katillerini, vahşilik yapan barbarları etkisiz hale getirmek suretiyle kendilerini savunmaları, evrensel hukukta var olan meşru bir müdafaadır. Bu bir haktır, yapmış oldukları mücadele ve operasyon meşrudur. HÜDA PAR olarak onların meşru harekâtını ve nefsi müdafaalarının arkasındayız ve destekçisiyiz." dedi.      

"HÜDA PAR olarak hakkın, mazlum ve mustazaf olan Filistinli Müslümanların tarafındayız"

İşgalci siyonist rejimin tarihinin zulümlerle dolu olduğunu söyleyen Turgut, zulüm ile abat olanın ahirinin de berbat olacağını söyledi.

Turgut, "israilin yavaş yavaş yıkıldığını ve kaçmaya başladıklarını görüyoruz. siyonist yahudilerin anlayacağı tek dil güçtür. Dolayısıyla Müslümanların, o gücü göstermesi gerekir. Amerika'sıyla, İngiltere'siyle, Fransa'sıyla tek millet olup Filistinli mücahidlerin üzerlerine geliyorlar. Çocuk, yaşlı, kadın, masum demeden katlediyorlar. Müslümanlar bunu görerek Filistinli Müslümanlara destekçi olmaları lazım. Zira Filistin'deki Müslümanlar sadece kendi topraklarını kurtarmıyorlar. Onlar, Müslümanların namusunu, izzetini ve şerefini de koruyorlar. İzzet ve şeref sahibi olan bütün Müslümanların onlara sahip çıkması lazım. Bu düşünceyle ve inançla HÜDA PAR olarak duruşumuzu belirledik. Biz; hakkın, mazlum ve mustazaf olan Filistinli Müslümanların tarafındayız. Dedemiz Selahaddin El-Kurdi gibi Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda ve Sultan 2'nci Abdülhamid gibi İstanbul'da alanlarda toplanarak tarafımızı belirledik. Buradan Müslüman ülkelerine çağrımız şudur: Aklımızı başımıza devşirelim. israil korkaktır ve güçten anlıyor, o korkuyu onlara gösterelim. Müslümanlar direnci ve birliği oluştururlarsa, başta israil olmak üzere İslam coğrafyasında zulüm eden bütün müstekbirler gerisin geriye memleketlerine dönecek ve kaçacaklardır." diye belirtti. (İLKHA)