HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: İslam ülkeleri net bir tavır ortaya koymalıdır

HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Aksa Tufanı"na destek mitingine katılan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İslam ülkeleri "Mescid-i Aksa'yı savunan Filistinli Müslümanların haklılığını ve meşru mücadelesinin yanında yer almalıdır" dedi.

Ekleme: 16.10.2023 14:50:08 / Güncelleme: 16.10.2023 14:52:29 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

HÜDA PAR, Gazze'de işgalci siyonist rejimin katliamlarını telin etmek ve direnişin Aksa Tufanı operasyonuna desteklerini bildirmek üzere kitlesel bir miting tertip etti.

Filistin halkının BM'ye, İslam ülkelerine ve uluslararası kamuoyuna sürekli çağrılar yaptığını hatırlatan Dinç, kınamadan başka hiçbir şey yapılmadığını belirtti.  

Dinç, ne insani ne hukuki hiçbir kural ve ilke tanımayan bir işgalci terör şebekesinin var olduğunu, İslam ülkelerinin işgal rejimiyle iş birliği içerisinde olan ABD ve siyonistlere petrol satışını iptal etmesi gerektiğini ifade etti.

"Aksa Tufanı'na herkes net bir şekilde tarafını belirtmelidir" diyen Dinç, "Aksa Tufanı harekâtı 75 yılık zulmün ve öfkenin birikmenin sonucu olarak bir tufan patlamasıdır. 'Aksa Tufanı' konusunda herkes net bir şekilde tarafını belirtmelidir. Mescid-i Aksa'yı savunan Filistinli Müslümanların haklılığını ve meşru mücadelesinin yanında yer almalıdır. Çünkü burada en çok iş İslam ülkelerine düşüyor. Bundan bir ay önce Filistin halkı BM'ye, İslam ülkelerine ve uluslararası kamuoyuna sürekli çağrılar yaptı. Ama kınamadan başka hiç kimse bir şey yapmadı. Artık Filistin halkının bu sıkışmışlığı ve zulümler, bir tufan patlaması olarak ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

"Tüm ülkeler israilin zulmünü görmeli ve buna karşı mücadele etmelidir"

Dinç, "Bu konuda İslam ülkeleri Filistin halkının yanında yer almalıdır. En önemlisi israil terör şebekesiyle iş birliğinde olan ABD ve siyonistlere petrol satışı iptal edilmelidir. Bugün bu şebeke sömürü üzerinden insanları katlediyor. Bu konuda İslam ülkeleri net bir tavır ortaya koymalıdır. Vicdanı sönmemiş ülkeler de bu konuda bir tavır takınabilirler. Çünkü açık bir zulüm var. Yani ne insani ne hukuki hiçbir kural ve ilke tanımayan bir işgalci terör şebekesi var. Bundan dolayı tüm ülkeler bu zulmü görmeli ve buna karşı mücadele etmelidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)






Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar