Zelenskiy, Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı’nı görevden aldı

Ukrayna istihbaratının suikast düzenleyeceği şüphesiyle Devlet Güvenlik Dairesi'nde görevli 2 kişiyi tutuklamasının ardından Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı’nı görevden aldı.

Ekleme: 10.05.2024 07:11:02 / Güncelleme: 10.05.2024 07:11:02 / Dünya
Destek için 

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi'nde görevli 2 albayın tutuklanmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi Başkanı Serhii Rud’u görevden aldı. 

SBU, Zelenskiy ve diğer üst düzey askeri ve siyasi yetkililerine suikast hazırlayan 5 Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ajanının açığa çıkarıldığını duyurmuş, Rus istihbaratına bilgi sızdırdığı öne sürülen 2 Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi albayını tutuklamıştı.

SBU Başkanı Maliuk ise yaptığı açıklamada, "Özel operasyonumuzu sınırlı sayıda kişi biliyordu ve ben de bizzat takip ettim. Göreve başlamadan önce Putin'e hediye olması planlanan terör saldırısı aslında Rus özel servislerinin başarısızlığı oldu. Ancak şunu unutmamalıyız, düşman güçlü ve tecrübelidir, hafife alınamaz. Her hainin hak ettiği cezayı alması için vaktinden önce çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Etiketler: