Heniyye Lübnan Başbakanı ile görüştü!

Lübnan Başbakanı, ateşkes müzakereleri ve Refah'ın işgalini görüşmek üzere Heniyye'yi aradı.

Ekleme: 10.05.2024 07:46:01 / Güncelleme: 10.05.2024 07:46:01 / Dünya
Destek için 

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Lübnan Başbakanı Necib Mikati'den, en son siyasi ve saha gelişmelerini, özellikle de Gazze'ye saldırıyı ve Refah'ta devam eden işgali durdurmaya yönelik müzakerelerini görüştükleri  bir telefon aldı.

Telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada; Heniyye, Lübnanlıların Filistin halkına destek veren pozisyonlarını, kararlılıklarını ve mücadelelerinden ötüeü tesekkür etti, Lübnan'ın Filistin halkına destek için direniş hattında olduğunu ve özellikle bu savaşta şehitler verdiğini vurguladı.

Heniyye, Gazze'ye yönelik saldırının durdurulmasının, Lübnan cephesinde ve diğer destek cephelerinde tırmanmanın durdurulmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Lübnan Başbakanı ise kendi adına, Hamas hareketinin, arabulucuların Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurma önerisini kabul etme pozisyonunu övdü ve ülkesinin Filistin meselesi, halkı ve mücadelesi ile Filistin arasındaki tarihsel ilişkiye ilişkin sağlam tutumuna işaret etti. iki halk, Filistin halkının kararlılığını ve kararlılığını ve geri dönüş hakkına yapılan vurguyu övüyor.

Ayrıca UNRWA'nın Lübnan'daki çabalarını takip etmenin önemine de dikkat çekti.'' ifadelerine yer verildi.

Etiketler: