Elazığ’da ceviz hasadı başladı

Elazığ’da ceviz hasadı başladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, bu yıl Elazığ’da ceviz rekoltesinin 2 bin 800 ton ve bunun ekonomiye katkısının 222 buçuk milyon TL olacağını ifade etti.

Ekleme: 10.10.2023 20:30:10 / Güncelleme: 10.10.2023 20:30:10 / Güncel / Elazığ Haberleri
Destek için 

Elazığ merkeze bağlı Dilek (Selli) köyünde ceviz hasadı başladı.

Köyde ceviz üretimi, yaklaşık 30 yıldır artarak devam ediyor.

Hasat açılışına, Elazığ Valisi Ömer Toraman ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç katıldı.

Açılışta konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, “Bu yıl Elazığ’da ceviz rekoltesi 2 bin 800 ton ve ekonomimize katkısı 222 buçuk milyon TL olacak” diyerek Elazığ’da ceviz üretiminin her geçen yıl arttığını belirtti.

Elazığ Valisi Ömer Toraman

Hasat etkinliğinde konuşan Elazığ Valisi Ömer Toraman, ceviz üretimindeki artış ve bolluktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Çiftçilerimizle bir araya gelerek onların hasat sevincine ortak olmaya çalışıyoruz. İşletmeci kardeşimiz yıl boyu emek vermiş. Bugün de emeğinin karşılığını topluyor. İfade edildiği kadarıyla bereketli bir yıl olmuş. Geçen yıla göre verim daha da yüksek. Çok mutluyuz.” diye konuştu.

“Ceviz üretimi bu yıl ilimize 222 buçuk milyon TL katma değer sağlayacak”

Hasat açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, ceviz üretiminin her yıl arttığını ve bu yıl için ceviz üretiminin kent ekonomisine katkısının 222 buçuk milyon TL olacağını aktardı.

Kılıç, “Geçen yıl 11 bin dekar alanda 2 bin tondan fazla üretim gerçekleştirdik. Bu yıl üretim alanımız 19 bin dekar ve ceviz ağacı sayımız her geçen gün arttı. Bu yıl ceviz rekoltesini 2 bin 800 ton civarında bekliyoruz. Bu iyi bir artış. İlimizde son 2 yılda ceviz ekim alanlarında ciddi bir artış oldu. 115 bin olan ceviz ağacı sayımız 125 bine çıktı. Ceviz ağacı 2-3 yıl sonra hasat verdiği için önümüzdeki yılarda ceviz üretimimiz daha da artacaktır. 2023 yılı için ilimize 222 buçuk milyon TL katma değer sağlayacak. Bu şekilde ekonomik girdiler arttıkça çiftçimiz daha konforlu bir hayat yaşayacak.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler