Adanalı Eğitimciler: Kürecik Radar Üssü kapatılsın

Adana'da bir araya gelen grup, Gazze'de yaşanan soykırımı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirip, işgalci rejim aleyhinde sloganlar attı.

Ekleme: 17.05.2024 12:15:04 / Güncelleme: 17.05.2024 12:15:31 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Gökkuşağı Derneği öncülüğünde bir araya gelen grup, merkez Seyhan İlçesi İnönü Parkı'nda işgal çetesinin Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara karşı basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında '6 Gün Savaşları'na kıyasla Gazze'de HAMAS'ın vermiş olduğu mücadelenin takdire şayan olduğuna vurgu yapıldı.

Toplanan grup adına basın açıklamasını Tevfik Oğurel okudu.  Hükümetin işgal çetesine karşı duruş iddiasının gerçekliğine ancak 'Kürecik Radar Üssü'nün kapatılmasıyla ikna olunabileceğini söyleyen Oğurel, "Kürecik Radar Üssü hala aktif ve işgal güçlerine karşı fırlatılan füzeleri önceden haber vermektedir. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 'Artık kınamak yetmez, ambargo yetmez, terörist işgalcilere kesinlikle fiili olarak müdahalede bulunmak, güç kullanmak gerekiyor.' dedi. Bu şekilde konuşuyorsunuz fakat bu konuda samimi olup olmadığınızdan emin değiliz. Öncelikle yapmanız gereken en kolay yolu biz size söylüyoruz; Kürecik Radar Üssü'nü kapatın. Kürecik Radar Üssü'nü kapatın ki, işgalci rejime, daha füzeler düşmeden haber gönderen bütün ağları kesilsin, görmedikleri ve bilmedikleri yerlerden onların üzerlerine roketler yağsın. Onlara karşı çok rahat bir şekilde güç kullanılsın.  Bu konuda gerçekten samimi olsaydınız şu an değil, 7 ay önce bu ticareti sonlandırırdınız." diye konuştu.

Filistin'de 1948'den beri katliamlar yaşanıyor

İşgalin 7 Ekim'de başlamadığını, 75 yıldır devam eden bir katliam olduğunu ifade eden Oğurel, "Bu soykırımcılar yeni mi başladı soykırıma, hayır 2021 ve öncesi de çocuk ve kadın demeden bombaladılar. Yaklaşık 1948'den beri yani 75 yıldır 43'ü aşkın katliam yaşandı Filistin'de. Yahudilerin ruhlarında, Allah'ın onlara lanet ettiği ve insanların onları aşağıladığı bir psikoloji var. siyonistler, 7 Ekim'de hayatlarında yaşamadıkları hezimetin acısını, çocukları öldürerek çıkarmaktadırlar. HAMAS ile doğrudan doğruya savaşamıyorlar, onların canını acıtmak için çocuklarını öldürüyorlar. Eğer siz gerçekten bunlara karşı güç kullanmak istiyorsanız, işe en kolayından başlayın, öncelikle israil denen terör yapısını devlet olmaktan çıkarın, onunla bütün ilişkilerinizi kesin, onlara stratejik destek sağlayan Kürecik Radar Üssü'nü kapatın." çağrısında bulundu. 

Oğurel, "Gazze dediğimiz yer 345 kilometrekarelik bir yer. 215 gün boyunca, 345 kilometrekarelik bir yeri ele geçiremediler, hâkim olamadılar.  'Altı Gün Savaşları'nda Arap Ülkelerinin birleşmesine rağmen yaşanan hezimetten sonra HAMAS kuruldu, Müslüman Kardeşlerin, Filistin'deki bir kolu olarak bir araya gelip kenetlendiler. Yahudileri ve onların arka planındaki destekçilerine diz çöktürdüler. 215 gün boyunca altı günde 75 bin kilometrekare ele geçiren israil 215 gündür Gazze'yi ele geçiremiyor." ifdaelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler