İSKİ'nin altyapı çalışması çileye döndü: Esnaf kepenk kapatacak hale geldi

Beykoz'da 15 günde bitirilecek denilen, İSKİ'nin atık su borusu yenileme çalışması, yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala bitirilemedi. Bitirilemeyen çalışma, bölge halkı ve esnaf için çileye döndü.

Ekleme: 07.10.2023 16:50:06 / Güncelleme: 07.10.2023 16:53:27 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Beykoz Fevzipaşa Caddesi'nde 21 Temmuz'da başlatılan atık su ve temiz su borularını temizleme çalışmaları, yaklaşık 3 aydır devam ediyor. Vatandaşlara 15 gün içinde bitirileceği söylenen ancak yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen bitmeyen çalışmalar dolayısıyla hem bölge halkı hem de esnaf büyük mağduriyet yaşıyor.

Caddede sürekli çalışma olması ve yolların çalışma nedeniyle tozlu olması nedeniyle esnafın siftah yapamadığı günler olduğu gibi esnaf artık kira ve işyerlerinin diğer giderlerini dahi ödemekte zorlanıyor.  

Çalışmalar nedeniyle sık sık yaşanan su ve elektrik kesintisi, esnafı bezdirmiş durumda. Bazı günler 12 saatlik su kesintileri yaşanıyor.

Otobüs güzergahlarınında çalışma nedeniyle değişmesi sebebiyle özellikle okula giden öğrenciler başta olmak üzere bölge halkı, en yakın toplu taşıma durağına gitmek için yolu yaya olarak yürümek zorunda kalıyor.

İLKHA muhabirine konuşan bölge halkı, mağduriyetlerinin bir an önce bitmesini istiyor.

"İşlerimiz yarıya yarıya düştü, ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz"

Esnaf olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Saffet Bostan, "Yaklaşık 3 ay oldu, esnaf olarak toz yalıyoruz. Yolları kestiler; müşteri gelmiyor, akşama kadar hep toz. İşlerimiz yarıya yarıya düştü, paket servisi olmazsa ayakta duramayız. Burayı tam 4 defa kazdılar; yaptılar, kapattılar, kazdılar yani başlarında işi bilen bir adam mı yok ya da iş yapmış olmak için mi yapıyorlar emin değilim. Ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz. İşlerimiz yarıyarıya düştüyse; mal sahipleri kirayı düşürmüyor, devlet vergiyi de düşürmüyor, sigorta, çalışanların sigortasını da düşürmüyor, ben iş yapamıyorum diye çalışanlarıma para vermemezlik de yapamıyorum. Esnaf olarak, kredi çekerek işlerimizi kapatmaya çalışıyoruz." dedi.

"Esnafta 10 kişi çalışıyordu 2-3 kişiye düştü"

Doğma büyüme Beykozlu olduğunu söyleyen vatandaşlardan Mesut Darıca, hayatı boyunca böyle bir durumu görmediğini belirterek, "Yollar toz toprak, esnaf zaten bitmiş. Esnaf hiç sesini çıkartmıyor, memnun da değil. Esnafta 10 kişi çalışıyordu 2-3 kişiye düştü. Bu böyle olmaz. Neden böyle yanlış yapılıyor? Gelip ilgilenme durumları yok. Başlarında bir tane mühendis yok. Ne zaman bitecek? 2 ay evvel sordum, '5 gün sonra bitecek' denildi. Elektrikler kesiliyor; kasaplardaki etler kokuyor, evde dolaptaki etler bozuluyor; 3-4 saat elektrik gelmiyor. Bugün de suları kesmişler. Bütün millet sıkıntıda, bunları bir denetlesinler." şeklinde konuştu.  

"Bizi mahvettiler, burada rezillik çekiyoruz"

Durumdan şikayetçi olan vatandaşlardan Aydın Göksu ise, "Bizi mahvettiler, dünyada böyle bir olay yok. Millet yollarda kaldı. Burada rezillik çekiyoruz. Kavaklıdan buraya gelemiyoruz. Yazık, günah." şeklinde sitemlerini dile getirdi.

"Esnafın mağduriyeti var"

Esnaftan Metin Ünlüer ise, "Aşağı-yukarı 2 aydan fazladır sürüyor. İnsanların, esnafın mağduriyeti var. Yaya müşterisi... çok bir mağduriyet var." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler