HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı üye ve gönüllüleriyle piknikte bir araya geldi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı tarafından tertiplenen “Üye ve Gönüllülerle Hasbihal” programı kapsamında Peçenek Mesire Alanı'nda bir araya gelen HÜDA PAR üye ve gönüllüleri hem eğlendi hem de hasbihal etti.

Ekleme: 10.09.2023 20:15:03 / Güncelleme: 10.09.2023 20:16:29 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Her yaştan vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte bayanlara da özel yer ayarlandı. Birçok etkinliğin yapıldığı piknikte özellikle gençlere yönelik İslam tarihi ve güncel konularda sorulan sorularla düzenlenen bilgi yarışması, futbol-voleybol turnuvası, halat çekme yarışı, yumurta ve çuval yarışı ile birlikte birbirinden güzel etkinlikler eşliğinde hoş vakit geçirildi.

Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte; dünyevileşmeyle birlikte gittikçe kaybolmaya yüz tutan dostlukların canlı tutulması ve yıl boyunca yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve yeni faaliyetler için istişarenin yapılması hedeflendi.

Yenilen yemeklerin ardından bir araya gelen HÜDA PAR üye ve gönüllülerine değerli hocaların konuşma ve sohbetleri oldu.

Kur’an Nesli Platformu Genel Sekreteri Salih Güzel, toplumun ve ailenin muhafazası konusunda konuştu.

"Neslimizin, çocuklarımızın muhafaza edilmesi için hepimize ciddi görev ve sorumluluklar düşüyor"

Yeni yetişmekte olan neslin muhafaza edilmesi için her türlü çaba ve gayretin gösterilmesi gerektiğini aktaran Güzel, "En büyük tehlike yapımızı, kendimizi ve ailemizi koruma noktasında batı zihniyetiyle bürünmüş eğitim ortamları, sokaklar ve şehirler bu şekilde dizayn edilince en büyük sorun bizlerin önce bireysel anlamda manevi olarak kendimizi muhafaza etmek, ikinci olarak ailemizi muhafaza etmek ve üçüncü olarak toplumlumuzu muhafaza etmektir. Bu yönüyle belki bireysel anlamda yaşı 25-30 üzeri tüm kardeşlerimiz bireysel muhafazalarını yapabilme noktasında bir derece bir düzeye gelmişiz. Bilincimizi ve davranışlarımızı kontrol altında tutabilecek, Rabbimizin yardımıyla o iradeyi ortaya koyabiliyoruz. Yeni yetişmekte olan neslimizin, çocuklarımızın muhafaza edilmesi sahip olduğumuz fikir ve düşüncelerimizi, hayat anlayışının ve inanç anlayışının onlara aksettirebilmek adına hepimize ciddi görev ve sorumluluklar düşüyor." dedi.

Yapılan konuşma ve sohbetlerin ardından ise program birbirinden güzel etkinlikle devam etti.

Semaverlerde hazırlanan çayların içilmesinin ardından program son buldu.

"Kardeşliğimizi, dostluğumuzu yeniden pekiştirmek adına biz bu tür etkinliklere önem atfediyoruz"

Yapılan program ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, "Ankara İl Teşkilatı olarak üye ve gönüllülerimizle piknikte buluştuk. Pikniğimize katılan üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikle hem bizim için hem üyelerimiz için hem de etkinliğe katılan evlatlarımız için oldukça önemlidir. Kardeşliğimizi dostluğumuzu yeniden pekiştirmek adına biz bu tür etkinliklere önem atfediyoruz. Etkinlikte arkadaşlarımız özellikle futbol turnuvası, bilgi yarışması, voleybol turnuvası gibi etkinlikler planladılar. Etkinliğimize katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler