2'nci Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu düzenlendi

İlki Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu'nun ikincisi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Ekleme: 08.09.2023 13:55:04 / Güncelleme: 08.09.2023 13:59:11 / Güncel / Nevşehir Haberleri
Destek için 

İlki Bitlis Eren Üniversitesinde yapılan sempozyumun devamı niteliğindeki II. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde, Bitlis Eren Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi işbirliğinde gerçekleşti.

Gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, pomza ve perlit birçok alanda hayati öneme sahip madenler olduğunu belirtti.

Elmastaş, "Pomza ve perlit, günümüzde inşaat sektörü başta olmak üzere, birçok alan için hayati öneme sahip madenlerdir. Bu volkanik kökenli madenlerin özellikleri ve kullanım alanları, inşaat teknolojilerinden tarım sektörüne kadar birçok alanda yeni ve yenilikçi uygulamaların kapılarını açmaktadır." dedi.

Sempozyuma; Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan ve Süleyman Özgün, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veki Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, öğretim görevlileri katıldı. (İLKHA)