Kadir gecesi ne zaman 2024? Resimli Kadir Gecesi mesajları..

Mübarek Ramazan ayına girilmesiyle birlikte Kadir gecesinin ne zamana denk geleceği Müslümanlar tarafından sorgulanıyor...Ramazan ayının içerisinde gizli olan ve Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi de İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.. Peki Kadir gecesi ne zaman?

Ekleme: 04.04.2024 17:35:11 / Güncelleme: 04.04.2024 17:36:37 / Güncel
Destek için 

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce idrak ediliyor. 

11 Ayın Sultanı olarak adlandırılan ve oruç ibadetini getirdiğimiz Mübarek Ramazan ayı birçok güzelliği de beraberinde getiriyor. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni içinde barındıran bu mübarek ay Kur’an-ı Kerim’in indirildiği aydır. Ramazan ayı Kur’an ayıdır.

Allah Teala şöyle buyurur:

“Ramazan öyle bir aydır ki, insanlara yol gösteren, doğrunun belgelerini içeren ve doğruyu yanlıştan ayıran Kur’ân o ayda indirilmiştir…” (Bakara, 2/185)

Ramazan ayıyla ilgili bir hadis-i şerifte ise şöyle buyurulmaktadır;

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

Bağışlanma, rahmet, bereket ve yardımlaşma ayı olan  Mübarek Ramazan ayının birinci günü 11 Mart 2024 itibariyle başladı...Peki Ramazan ayının içerisinde gizli Kadir gecesi ne zaman idrak edilecek?

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2024?

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesiyle ilgili Kadir suresinde Allah (cc) şöyle buyurmaktadır. “Şüphesiz biz o Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik, Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin, Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır, Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rab’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir”

Müslümanlar her yıl bağışlanma dileyecekleri, ibadetle geçirecekleri bu mübarek günlere kavuşmayı beklemektedir.

Kadir gecesi 2024’te 5 Nisan Cuma gününe denk gelmektedir.

RESİMLİ KADİR GECESİ MESAJLARI

Etiketler: