MAÜ Rektörü üniversite adayı gençlerin YKS sonuç heyecanını paylaştı

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS Sonuçların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı.

Ekleme: 20.07.2023 16:35:03 / Güncelleme: 20.07.2023 16:35:03 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, YKS sonuçlarının açıklanması nedeniyle bir mesaj yayımlayarak milyonlarca gencin ailesiyle birlikte yaşadığı heyecanı ve sevinci paylaştı.

Üniversite adayı gençlerin ve ailelerinin heyecanla beklediği 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından açıklandığını belirten Özcoşar, "Sınava giren ve bugün sınav sonucunu öğrenen bütün genç arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sınava giren her bir gencimizin aldığı sonucun kendisine mutluluk getirmesini, hayal ettiği üniversiteye/bölüme yerleşmesine kapı açmasını diliyorum. Bugün milyonlarca gencimizin ailesiyle birlikte yaşadığı heyecanı ve sevinci paylaşıyorum. Gençlerimizin yıl boyunca verdiği emekler mutlaka karşılığını bulacaktır. 2022 YKS sonuçlarına göre öğrenci aldığımız 2022-2023 Akademik Yılını yüzde  101,44 doluluk oranıyla kapatan Mardin Artuklu Üniversitemiz 2023 YKS sonuçlarıyla gençlerimizin üniversitelere yerleşeceği yeni dönemde de 81 ilimizden yeni öğrencilerini bekliyor." ifadelerini kullandı.

Üniversite Adayı Gençlere MAÜ Kampüsünde görüşme çağrısında bulunan Rektör Özcoşar, "Nitelikli bir üniversite öğreniminin ardından başarıyla mezun olmanın yanında çok yönlü gelişmiş, sosyal yönü zengin, her manada donanımlı, ahlak bilgi ve üretimiyle geleceğe güvenle yürüyecek nesiller yetiştirmek idealiyle çalışan Kadim Şehir Mardin'in Modern Üniversitesi MAÜ'nün birbirinden güzel bölümleri tercihlerinizin ilk sırasında olsun. Sokaklarında yürümeye başladığınız anda size tarihte yolculuk yaptıracak Mardin'de yaşamaya, kapısından içeriye girdiğiniz anda geleceğinize yeni bir kapı açacak Mardin Artuklu Üniversitesinde okumaya değer. (İLKHA)