İspanya ve Arjantin arasındaki diplomatik kriz!

İspanya Ulaştırma Bakanı Oscar Puente'nin Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'e yönelik yaptığı hata, iki ülke arasında yaşanan en büyük diplomatik krize yol açtı.

Ekleme: 04.05.2024 13:22:52 / Güncelleme: 04.05.2024 13:26:41 / Dünya
Destek için 

İspanyol Bakan Oscar Puente, 3 Mayıs'ta Salamanca kentindeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Milei'yi televizyonda gördüm ve duyduklarımdan sonra kendi kendime dedim ki; hangi maddeleri kullanıyor bilmiyorum ama uyuşturucu kullanıyor. Seçimleri kazanması imkansız dedim ama oldu." ifadeleriyle tartışma yarattı.

Arjantin Devlet Başkanlığı Ofisi, Puente'nin bu sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'i, eşinin adının karıştığı yolsuzluk iddialarına atıf yaparak sert dille eleştirdi.

Açıklamada, Sanchez'in "eşine yönelik yolsuzluk suçlamaları gibi ilgilenmesi gereken daha önemli sorunlar olduğu" belirtilerek, "İspanya Krallığı'nın iyiliği için milletinizin istikrarını ve dolayısıyla ülkemizle ilişkileri doğrudan etkileyen bu tür bir yolsuzluk skandalını açıklığa kavuşturmak için adaletin hızla harekete geçeceğini umuyoruz." denildi.

 

Etiketler: