CHP ve HDP seçmenlerinin yoğun tepkilerine rağmen ayrılamıyorlar! Pazarlık başladı iddiası...

28 Mayıs yenilgisinin arkasından koltuk kavgasının her geçen gün yeni bir boyut kazandığı CHP'de yerel seçimlere yönelik yeni stratejiler için harekete geçilmeye başlandı. 2019 seçimlerinde, HDP ve İYİ Parti'nin açık desteği sayesinde İstanbul ve Ankara'yı kazanan CHP, 2024 seçimlerinde de aynı strateji uygulamaya koymayı planlıyor. Partiye yakın kaynaklar, CHP kurmaylarının bu konuda yeni bir yol haritası üzerine çalışmalar için start verdiğini belirtiyor.

Ekleme: 19.07.2023 12:42:24 / Güncelleme: 19.07.2023 12:50:41 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kaosun ardı arkasının kesilmediği CHP'de 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşık 8 ay kala CHP'de hesaplar yapılmaya başlandı. 

TEK BAŞINA KAZANAMAYACAKALARINI DÜŞÜNÜYOR 
İstanbul ve Ankara gibi kritik şehirlerde seçime tek başına girmesi halinde kazanacağını düşünmeyen CHP, bir kez daha İYİ Parti ve HDP'nin desteği için harekete geçti. 

LİNÇ OPERASYONUNU DEVREYE SOKTU 
Bu kapsamda ilk adım İYİ Parti'ye atıldı. 3-6 Mart krizinde, fondaş medya aracılığıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e karşı linç operasyonunu devreye sokmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek bir kez daha yerel seçim pazarlığı için harekete geçti. 

CHP-HDP-İYİ PARTİ İTTİFAKI
Diğer cephede yer alan  HDP'ye ilişkin CHP'de farklı senaryolar konuşuluyor. İddiaya göre, HDP ile hangi konularda uzlaşılabileceği, ortaklığın gizli mi yoksa açık şekilde mi olacağı, İYİ Parti ile bu sürecin nasıl yürütüleceği gibi kritik başlıklar MYK üyeleri tarafından masaya yatırılıyor. 

EN BÜYÜK ENDİŞE İYİ PARTİ 
"CHP-HDP-İYİ Parti" oluşumu ile yeniden İstanbul ve Ankara'da yarışmak isteyen CHP kanadında en büyük endişenin "İYİ Parti'nin muhtemel tepkisi" olduğu iddia ediliyor. 

PAZARLIK BAŞLADI İDDİASI 
Her seçimde HDP'den destek istemeyi gelenek haline getiren Kılıçdaroğlu'na rağmen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, "Her ilde kendi adayımızı çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Ancak bu sözlerin aksine CHP'li bazı siyasilerin, kişisel dostluklarının bulunduğu HDP'li vekiller aracılığıyla yerel seçimlere yönelik uzun süredir arka kapı pazarlığında olduğu iddia edildi.